Coronavirus - România: 121235 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

BLACK FRIDAY 2014. Cozi la Cluj şi Bistriţa de la primele ore ale dimineţii

Friday, 21 November 2014, 12:02 Sursă: Mediafax

BLACK FRIDAY 2014.  Cluj: Zeci de persoane la coadă la electronice de la ora 6.00, pentru reducerile de Black Friday

BLACK FRIDAY 2014.  Zeci de persoane au stat la coadă, vineri dimineaţă, încă de la ora 6.00, în faţa unor magazine de electronice şi electrocasnice din Cluj-Napoca pentru a profita de reducerile oferite de Black Friday, unele dintre acestea fiind şi de 80 la sută.

....

Îţi recomandăm articolul:

Black Friday 2014 - 28 noiembrie. LISTĂ cu 144 de magazine care participă la runda 2 de Black Friday

....


Persoanele care au venit, vineri dimineaţă, la unul dintre mall-urile din Cluj-Napoca, la ora 6.00, când s-au deschis magazinele de electronice şi electrocasnice, au studiat anterior ofertele şi au cumpărat, în special, televizoare, dar şi cafetiere, laptopuri sau tablete.

BLACK FRIDAY 2014. Lidl face reduceri de până la 50%. Lista cu produse și prețuri de BLACK FRIDAY

BLACK FRIDAY 2014.  ”Am venit la ora 6.00 pentru că lucrez şi trebuie să fiu pe 7,30 la serviciu, şi nu voi mai avea timp să ajung decât spre seară, astfel că am vrut să fiu sigur că îmi iau televizorul cu diagonală de 81 centimetri la 799 de lei, redus cu 200 de lei. Am găsit şi mouse la 8 lei, ceea ce este chiar un chilipir, şi am luat 5 bucăţi, şi pentru colegii de birou, reducerea fiind de 80 la sută, faţă de 39,90 de lei cât costa iniţial”, a spus un cumpărător.

Şi oferta la aparate foto a fost atractivă, un alt cumpărător achiziţionându-şi un aparat foto cu 599 de lei, preţ redus cu 50 la sută, faţă de cel iniţial de 1.199 lei.

Cel mai repede s-a epuizat stocul de trei expressoare de cafea, care avea un preţ redus de asemenea cu 80 la sută, şi care a costat 49,90 de lei, faţă de 249,90 de lei.

La televizoare, cea mai mare reducere, de 3.000 de lei (42 la sută), a fost înregistrată pentru un aparat UHD cu diagonala de 139 de cm, care a costat 3.999 de lei de Black Friday.

”Este o reducere însemnată, e foarte mare economia pe care o fac la bugetul familiei şi chiar a meritat să mă trezesc cu noaptea în cap să prind reducerile. Mi-au rămas bani şi pentru o tabletă redusă cu 44 la sută, am dat pe ea 140 de lei şi am economisit 110 lei. Chiar merită”, a spus un alt cumpărător care şi-a achiziţionat televizorul la ofertă.

BLACK FRIDAY 2014.  În mall, de Black Friday au reduceri nu numai magazinele specializate în produse electronice ci şi cele de haine, încălţăminte sau cafenele, unde discounturile practicate sunt cuprinse între 20 şi 50 la sută. Reduceri de 50 la sută sunt înregistrate şi la cărţile oferite de o editură, dar sunt reduceri de 30 la sută şi la papioane sau de 20 la sută la cupe de îngheţată.

Cozi de la ora 5.00 la Bistriţa pentru reducerile de Black Friday. Televizoarele, la mare căutare

Zeci de bistriţeni s-au aşezat la coadă, vineri dimineaţă, încă de la ora 5.00, în faţa unui magazin care a anunţat reduceri de Black Friday, oamenii spunând că sunt interesaţi să cumpere televizoare şi alte electrocasnice reduse cu până la 30%.

Cu toate că vineri dimineaţă, la Bistriţa era lapoviţă, frig şi bătea vântul, bistriţenii dornici să profite de reducerile de Black Friday s-au trezit de la primele ore ale dimineţii ca să fie primii la uşa magazinelor după ce au studiat, pe internet, după miezul nopţii, ofertele companiilor.

"Am venit să văd o maşină de spălat. Preţurile nu sunt cele anunţate pe internet. Sunt foarte multe produse care au preţurile mai mari decât au anunţat ei pe internet. Lumea a venit că-s preţuri bune la televizoare şi tablete", a declarat o femeie corespondentului MEDIAFAX.

O altă femeie care a a ieşit din magazin cu o maşină de tocat carne a declarat că este mai ieftină cu 40%. "Am mai luat şi un televizor şi un mixer, sunt deja în maşină. La salariile actuale şi la traiul pe care îl avem orice reducere e bună", a spus femeia.

“Sunt interesat de o maşină de spălat mai performantă. M-am uitat pe internet şi nu am văzut să fie redusă, aşa că am venit la magazin să mă conving”, a declarat un bărbat.

BLACK FRIDAY 2014.  O altă familie a cumpărat încă de la ora 6.00 o plasmă. “Costa 1400 de lei la preţ întreg, iar redusă e 1000 de lei”, a spus femeia, în timp ce bărbatul se chinuia să strecoare aparatul în portbagaj.

“Sunt interesat de reducerile acestea de Black Friday, dar sunt cam mici. Dacă ar fi fost preţurile reduse cu adevărat, mi-aş fi cumpărat o combină frigorifică. Dintr-o pensie de 400 de lei nu prea poţi să-ţi cumperi aşa ceva”, a declarat, la rândul său, un bătrân care spera să beneficieze de reducerile de Black Friday.

O familie şi-a cumpărat un smart tv. “Eu am fost cu ideea”, a declarat doamna. “Ne-am trezit la ora 5.00 şi am cumpărat un televizor care costa 1.900 de lei iniţial, cu 1.400 de lei. Consider că am făcut o afacere”.

BLACK FRIDAY 2014.  Un bărbat care a ieşit cu două aparate a făcut repede un calcul pentru a demostra că a meritat efortul să se trezească la 5.00: "Am cumpărat o maşină de tocat carne şi am câştigat la ea 60 de lei, am mai luat un mixer şi am economisit 30 de lei. Eu zic că merită să te trezeşti la 5.00 dimineaţa pentru o economie de 100 de lei”.

BLACK FRIDAY 2014.  Alţi bistriţeni care au stat la coadă de la ora 5.00 au cumpărat aspiratoare, maşini de tocat carne, expresoare, perii de păr, tablete şi telefoane mobile.

O femeie în vârstă care a ieşit bucuroasă cu un aspirator în braţe a declarat că nu ştie cu cât a fost mai ieftin, pentru că nu ştia cât costa înainte şi nici nu s-a interesat. "Am dat pe el 200 de lei şi sunt mulţumită”, a spus ea.

Mulţi dintre cei care au vizitat la prima oră magazinele au ieşit cu mâna goală. Ei au spus că nu au fost atraşi de oferte şi că mai caută şi în altă parte.

O femeie care lucrează în străinătate a declarat că în magazinele din Spania unde s-a stabilit, de Black Friday poate cumpăra cu 30 de euro un produs care costă 150 de euro, astfel că ea a plecat dezamăgită din magazine spunând că multe preţuri sunt reduse doar cu 10%.

Potrivit unui studiu Millward Brown, circa 4,75 milioane de români cu vârsta între 18 şi 65 de ani doresc să cumpere produse de Black Friday, cu 1,3 milioane mai mulţi decât în 2013, primele trei categorii vizate fiind electrocasnicele mici, televizoarele şi telefoanele mobile.

BLACK FRIDAY 2014.  O firmă de optică oferă o reducere de 50 la sută la ochelarii de soare, iar una de decoraţiuni practică o reducere de 30 la sută la saltele. Totodată, un dealer de maşini oferă o reducere de 10.500 de euro la limuzine germane, preţul normal al unei astfel de maşini depăşind 40.000 de euro.

Anul acesta de Black Friday lista de cumpărături este compusă, în medie, din două categorii de produse. Pe această listă se regăsesc cel mai frecvent electrocasnicele mici (36%) cum ar fi aspiratoarele, mixerele, roboţii de bucătărie, urmate de televizoare (30%) şi telefoane mobile (20%), potrivit intenţiei de achiziţie.

"Televizoarele şi telefoanele mobile sunt şi categoriile care înregistrează cea mai mare creştere a intenţiei de cumpărare faţă de 2013. Astfel, sunt cu 11% mai multe persoane în cazul televizoarele şi cu mai multe 9% în cazul telefoanelor mobile", arată studiul.

BLACK FRIDAY 2014.  Pe lista se mai regăsesc, în ordine, hainele (17%), laptopuri (15%), tablete (12%), electronice (12%), frigidere (11%), maşini de spălat (9%) şi încălţăminte (8%).

BLACK FRIDAY 2014: Cum arată depozitul eMag în Vinerea Neagră

 
Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL