Biroul Electoral Central a admis candidaturile a opt formaţiuni şi a unui independent

Friday, 05 April 2019, 13:05 Sursă: REALITATEA.NET

Biroul Electoral Central a admis, până vineri, listele de candidaţi pentru europarlamentare depuse de 8 formaţiuni şi alianţe politice, precum şi un candidat indepedent. Formaţiunile care au primit undă verde pentru alegerile din 26 mai sunt PSD, PNL, Alianţa Electorală 2020 USR - PLUS,  ALDE, UNPR, Pro România, UDMR, PMP şi Partidului România Unită. 

Adaugă părerea ta

De asemenea, BEC a admis şi candidatura independentei Gregoriana Tudoran, o ieşeancă de 42 de ani, doctor în economie şi stabilită la Bruxelels de un deceniu, impusă de organizațiilor civice din Moldova care militează pentru construirea autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş.

Independenţii Daniela Dobre şi Iulian Tiron au fost respinşi de BEC.

Biroul Electoral Central a mai respins şi candidaturile propuse de Partidul Naţiunea Română, Partidul Oamenilor Liberi, Partidul Democraţiei şi Solidarităţii DEMOS.

Data limită pentru depunerea dosarelor este sîmbătă, 6 aprilie, contestaţiile se pot depune până pe 12 aprilie, iar pe 16 aprilie se definitivează procedurile. Campania electorală pentru alegerile europarlamentare începe pe 27 aprilie, anunţă comunicatul BEC.