Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bilanț SUMBRU în SUA: încă 2.000 de decese cauzate de infectarea cu COVID-19, pentru a doua zi consecutiv

Thursday, 09 April 2020, 11:18 Sursă: Realitatea Plus

Acesta este cel mai ridicat bilanţ zilnic înregistrat la nivel global de la începutul pandemiei, potrivit datelor transmise de Universitatea John Hopkins.

De parcă asta nu ar fi fost tot, numărul uriaș de cazuri de infectare cu virusul din China se extinde și în rândul cadrelor medicale. Până în prezent, au fost deja infectați medici și asistenți de pe vaporul medical care poate trata 500 de pacienți. În plus, la spitalul Mount Sinai nu mai există niciun pat liber, iar cadrele medicale stau peste program să trateze miile de pacienți.

Tot din cauza lipsei de paturi, o mare catedrală din Manhattan urmează să fie transformată în spital de campanie.
 
Spitalele din New York, epicentrul epidemiei din SUA, cu aproape 5.500 de morti, încep să nu mai aibă niciun loc. Cel mai populat oras din SUA numără în prezent peste 140.000 de persoane infectate.
 
"Suntem copleșiți. Suntem efectiv copleșiți. Angajații mei sunt depășiți", a afirmat Pat Marmo, directorul unei firme de pompe funebre.
 
Pe întreg teritoriul american, bilanțul morților se apropie de 15.000, iar autoritățile naționale se așteaptă ca vârful să vină în saptamanile următoare. Aproximativ 440.000 de cazuri de contaminare au fost înregistrate în SUA, cele mai multe din lume.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL