Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Big Brother la Marea Neagră: Litoralul românesc, survolat de drone

Tuesday, 14 July 2020, 08:51 Sursă: Realitatea.net

Litoralul, sub supraveghere. Plajele Mamaia și Năvodari sunt survolate de drone. Autoritățile vor să vadă astfel dacă proprietarii de localuri de la malul mării respectă regulile.

Plajele din Mamaia şi Năvodari au fost monitorizate, în aceste zile, pe o lungime de 12 kilometri cu ajutorul unei drone, măsurători care se vor face pe întreg litoralul, de la Năvodari la Vama Veche, şi care vor ajuta, printre altele, la urmărirea operatorilor privind respectarea legislaţiei în domeniu.

Specialiștii Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral au efectuat un număr de 8 zboruri pentu a realiza măsuratori de fotogrametrie în zona de plajă din Mamaia și Năvodari.

Se are în vedere monitorizarea operatorilor de plajă care trebuie să asigure printre altele: o suprafață de plajă destinată șezlongurilor de 70% și o zonă de plajă pe nisip de 30% și să asigure zona de intervenție pe toată lungimea sectorului de plajă pentru realizarea lucrărilor de intervenție, întreținere, igienizare şi ecologizare mecanizată de către utilajele A.B.A.D.L. Astfel, vor exista dovezi în ceea ce privește respectarea acestor prevederi.

Totodată, imaginile vor veni în sprijinul tuturor instituțiilor abilitate și vor fi oferite și Corpului de Control al Ministerului Turismului pentru a aplica măsurile și sancțiunile corespunzătoare, ei fiind cei abilitați să dea amenzi cu privire la respectarea procentului de 30% - 70% (prosoape și șezlonguri).

Cu ajutorul fotografiilor vor putea fi facute verificări în ceea ce privește respectarea măsurilor luate în această perioadă privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL