Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bica, la ieșirea din închisoare: Nu am ce să îmi reproșez. Sunt o femeie de succes în continuare

Tuesday, 21 April 2015, 18:58 Sursă: REALITATEA.NET

"Nu a fost bine. Aş dori doar să mulţumesc acelor puţini oameni care au avut şi nobleţea sufletească, şi profesionalismul necesar să îmi acorde prezumţia de nevinovăţie şi să nu vorbească tot soiul de lucruri necunoscute la televizor (...) Mai departe, ne vedem în sala de judecată şi poate cineva o să mă audă şi pe mine. De vreme ce poţi să ieşi din puşcărie fără denunţuri şi să pleci capul când nu ai făcut lucruri, eu chiar am încredere în sistemul de justiţie. Eu am rămas plăcut surprinsă de ce am găsit aici, din perspectiva modului de organizare al penitenciarului, regulile care sunt înăuntru, profesionalismul oamenilor de aici. Acum nu doresc nimănui să vină să vadă că ceea ce spun e adevărat. Nu am ce să-mi reproşez. Sunt o femeie de succes în continuare", a declarat Alina Bica. 

 

Alina Bica și Dorin Cocoș, plasați în arest la domiciliu în dosarul "Bica 2"

 

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, și omul de afaceri, Dorin Cocoș, vor fi plasați în arest la domiciliu, în dosarul "Bica 2", după ce magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins contestația procurorilor DNA față de decizia de înlocuire a arestului preventiv cu cel la domiciliu, pe o durată de 30 de zile, emisă pe 14 aprilie. Deciziile sunt definitive și executorii. Ambii se aflau în arest preventiv, acuzați de fapte de corupție, informează Realitatea TV.

UPDATE: Alina Bica fost eliberată de la Penitenciarul Târgșor și plasată în arest la domiciliu. La plecare a fost însoțită de avocat și de soțul său.

În 14 aprilie, ÎCCJ a admis cererile celor doi de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. Fosta șefă a DIICOT are arest la domiciliu și în dosarul "Bica 1" iar Dorin Cocoș — în dosarul Microsoft.

În dosarul ”Bica 2”, Alina Bica, Dorin Cocoş, Alin Cocoş, Ionuţ Mihăilescu şi fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, au fost trimişi în judecată în 26 februarie. În prezent, Alin Cocoş este arestat la domiciliu, iar Adriean Videanu este judecat sub control judiciar, acesta fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, el stând în arest preventiv în perioada 31 ianuarie — 6 februarie.

Alina Bica este judecată pentru că ar fi luat mită un teren, în schimbul intervenţiilor pentru despăgubirile acordate lui Gheorghe Stelian, pentru că l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender în dosarul în care este judecat, dar şi pentru abuz în serviciu în cazul lui Videanu. Concret, procurorii o acuză pe Alina Bica, la data faptelor secretar de stat şi reprezentant al Ministerului Justiţiei în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), ulterior procuror-şef al DIICOT, de câte două fapte de luare de mită, abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului.

Mai exact, dosarul "Bica 2" a fost disjuns din cel în care fosta şefă a DIICOT fost trimisă în judecată, în 15 decembrie 2014, pentru că, în calitate de reprezentant al Ministerului Justiţiei în Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, împreună cu membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, i-a aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, în 2011, despăgubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

La rândul său, omul de afaceri, Dorin Cocoş, este judecat pentru două fapte de trafic de influenţă şi dare de mită, iar fiul acestuia Alin Cocoş, pentru complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la dare de mită, potrivit Evz.ro. 


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL