Biblie veche de 1.200 de ani, gravată cu aur, descoperită în Turcia. FOTO

Tuesday, 05 February 2019, 16:09 Sursă: REALITATEA.NET

O Biblie veche de 1.200 de ani a fost descoperită în sud-estul Turciei în cadrul unei operaţiuni de combatere a contrabandei, a anunţat marţi biroul de presă al guvernatorului local, citat de DPA.

Trei suspecţi au fost reţinuţi în timp ce încercau să vândă o carte străveche, luni, în oraşul Kayapinar, a anunţat biroul de presă al guvernatorului districtului Diyarbakir.

Biblia descoperită în cadrul acestei operaţiuni are 34 de pagini gravate cu aur.

Şase suspecţi au fost reţinuţi în arestul Poliţiei, au precizat autorităţile locale, care nu au furnizat însă alte detalii suplimentare, potrivit Agerpres.

Provincia Anatolia deţine numeroase situri sfinte venerate de creştini, iar autorităţile turce încearcă să reducă numărul tentativelor de contrabandă cu artefacte antice.

În Istanbul, capitala culturală a Turciei, Hagia Sophia - important obiectiv turistic - este o fostă biserică ortodoxă, care, în trecut, a fost cea mai mare biserică a creştinătăţii. A fost transformată de turci în moschee în 1453 şi, apoi, într-un muzeu, în 1935.

Creştinii alcătuiesc o mică minoritate din populaţia predominant musulmană a Turciei, o ţară cu 82 de milioane de locuitori.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL