Beuran ar fi fost inregistrat cand primea mita - Denuntatoarea medicului rupe tacerea

Friday, 14 February 2020, 13:16 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Denuntatoarea medicului Beuran a facut primele declaratii pentru presa. "Exista o ancheta in curs si procurorii DNA au toate informatiile necesare, ei o sa decida. Le-am furnizat toate informatiile si documentele necesare", a spus la o televiziune de stiri denuntatoarea.

Mai mult, atunci cand a fost intrebata daca a furnizat si inregistrari cu medicul, denuntatoarea a declarat raspicat: \"Absolut!\"

Medicul Mircea Beuran a fost reţinut joi, pentru 24 de ore, de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Potrivit DNA, Mircea Beuran îndeplinea la data faptei funcţiile de preşedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, şef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de doctorat şi profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti.

În ordonanţa procurorilor se arată că, la data de 18 decembrie 2018, Mircea Beuran a acceptat şi primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din Bucureşti (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Concret, Beuran este acuzat că a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât şi pentru a asigura câştigarea acestui concurs de către medicul care i-a dat mită.

Procurorii notează că, până în prezent, postul respectiv nu a fost scos la concurs.

DNA menţionează că dosarul a fost deschis ca urmare a sesizării depuse de medicul care l-a mituit pe Beuran.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-02-14 15:09:22
Iulia mihai

Să jure medicul care l-a mituit pe Beuran că nu a primit mită .

2020-02-14 15:51:11
Iulia mihai

Denuntatoarea o fi primit mită vreodată?

2020-02-14 17:28:59
Dragoș Burda

Cazul medicului Mircea Beuran este o mare făcătură.! Acum trebuia ca DNA sa iasă in fata cu ceva pentru ca aceasta institutie a statului împănată cu un buget enorm de la stat și rezultatul deocamdată este aproape zero. Aveau nevoie ca de aer sa scoată pe cineva in piața și l-au găsit pe faimosul doctor Mircea Beuran.! Este o mare Rușine ce se întâmpla acum in România.!!! Dacă asta este justiție făcută cu arestarea doctorului dar probabil ca nu aveau pe altcineva.!!!!

2020-02-15 11:27:27
Hamilton

DNA intimidează elitele medicale de la stat pentru că guvernul PNL să privatizeze sănătatea mai usor adică să dea spitalele de stat gratuit baronilor PNL și USR.

Alte articole din: Ultimele Stiri