Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bătălia pentru postul de procuror general, faza pe tribunale

Monday, 22 April 2019, 17:26 Sursă: REALITATEA.NET

Daniel Horodniceanu s-a înscris pentru selecție, însă ministrul Tudorel Toader a refuzat toți candidații.

Ministerul Justiției a reluat cea de-a doua procedură de selecție a candidaților pentru funcția de procuror general, urmând ca noile interviuri să fie susținute pe 6 și 7 mai. Rezultatele celei de-a doua selecții vor fi comunicate pe 8 mai, informează Mediafax.

Toți cei patru candidați pentru funcția de procuror general - Augustin Lazăr, Marian Drilea, Gabriela Scutea (fosta adjunctă a lui Kovesi) şi Daniel Horodniceanu - au fost respinși după interviul din 10 aprilie, ministrul Justiției anunțând rezultatul previzibil din aceeași zi.

Secția pentru procurori a CSM a decis vineri ca Bogdan Licu să preia funcția de procuror general interimar pentru o perioadă de două luni. Licu este în prezent adjunctul procurorului general.

CSM a confirmat într-un comunicat de presă numirea lui Bogdan Licu în funcția de procuror general interimar: "În ședința Secției pentru procurori din data de 19.04.2019 s-a dispus delegarea domnului procuror Dimitrie Bogdan Licu, adjunct al Procurorului General al României, în funcția de Procuror General al României până la ocuparea funcției prin numire, dar nu mai mult de 2 luni".

Decizia CSM vine în condiţiile în care mandatul actualului procuror general Augustin Lazăr expiră pe 27 aprilie, acesta având aprobată şi ieşirea la pensie.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL