Băsescu: Mă aştept ca SUA să reacţioneze la tentativa de mituire dirijată de Plahotniuc

Tuesday, 11 June 2019, 20:38 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Fostul preşedinte Traian Băsescu a reacţionat la ştirea că premierul în exerciţiu Pavel Filip a anunţat, marţi, mutarea ambasadei Republicii Moldova în Israel de la Tel Avis la Ierusalim. "Mă aştept ca SUA să reacţioneze la tentativa de mituire dirijată de Plahotniuc" a scris Băsescu pe facebook. 

"Guvernul interimar de la Chişinău, condus de Petru Filip şi controlat de oligarhul Plahotniuc, trebuia să părăsească de multe zile clădirile guvernamentale şi să lase locul guvernului legitim, rezultat din alegeri, condus de premierul pro-european Maia Sandu.

Dacă în fază iniţială comunitatea internaţională a reacţionat rezervat, în ultimele 48 de ore presiunile asupra guvernului lui Plahotniuc legat de respectarea rezultatului alegerilor au început să crească. Şi atunci ce credeţi că i-a dat prin cap oligarhului Plahotniuc ? Să facă ce ştie el mai bine, să cumpere.  De data aceasta nu parlamentari şi nu voturi de la o populaţie adusă în sărăcie ci bunăvoinţă de la cei bogaţi" a scris fostul şef al Statului. 

"Este incredibil cum oligarhul Plahotniuc obişnuit să cumpere tot, crede că poate cumpăra bunăvoinţa SUA pentru a rămâne la putere desi a pierdut alegerile . Mă aştept ca SUA să reacţioneze la tentativa de mituire dirijată de Plahotniuc", îşi încheie mesajul Traian Băsescu.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri