Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Băsescu, răspuns spumos la întrebarea "Cine câștigă Primăria?": Eu! Nu candidez ca iepuraș

Friday, 07 August 2020, 23:00 Sursă: realitatea.net

În direct la “Lupta pentru România” de la Realitatea Plus, Traian Băsescu a dezvăluit datele unui sondaj CURS făcut la comanda PMP; în care sunt evaluate șansele candiaților la consucerea Capitalei.Fostul șef al statului și edil general a prezentat cele 2 scenarii luate în calcul pentru PMP: candidatura lui sau cea a lui Eugen Tomac, actualul lider al partidului.

,,Ce se întâmplă dacă eu sunt în competiție? Doamna Firea are 41 de procente, Nicușor Dan 35, eu 17. Ce se întâmplă dacă eu nu candidez și candidează Eugen Tomac? Doamna Firea are 46%, Nicușor 40% și Eugen scorul partidului. Uitați-vă la diferențele între scenariul în care candidez și cel în care nu candidez. Diferența la cel doi (Firea și Dan – N.R.) este de exact 5 procente la fiecare. Deci dacă eu candiez iau aceste procente de la fiecare, așa că povestea cu Băsescu îl distruge pe Nicușor și aduce stânga la putere este una de adormit copii.”

Fostul președinte a precizat însă, că indiferent de scorul pe care-l va obține, el intră în cursă pentru a se lupta, nu pentru a face figurație. "Să ne înțelegem, eu nu candidez ca să fiu în postura de iepuraș. În momentul în care intru în competiție, de pe această platformă de 17%, e o platformă bună, putem să ne așteptă la orice rezultat", a afirmat fostul șef al statului. De altfel, întrebat cine crede că va câștiga lupta, Băsescu a răspuns, în stilul caracteristic: "Eu".

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL