Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bancul "zburai prea jos", realitate în România. Cu ce viteză au fost prinşi şoferii pe autostradă

Monday, 23 July 2018, 10:50 Sursă: REALITATEA.NET

Un şofer a fost depistat, săptămâna trecută, conducând pe autostradă cu viteza de 215 kilometri pe oră, iar alţi 70 cu viteze de peste 180 de kilometri pe oră, informează IGPR într-un comunicat de presă.

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au depistat, pe autostrăzi, în perioada 16 - 22 iulie, 71 de şoferi care au depăşit viteza legală cu mai mult de 50 de kilometri pe oră. Nouă dintre aceştia conduceau cu o viteză de peste 200 kilometri pe oră.

"Cea mai mare viteză înregistrată a fost pe autostrada A3, la data de 17 iulie, când poliţiştii au depistat un bărbat, de 23 de ani, din Cluj, care conducea cu viteza de 215 km/h", se arată în comunicat.

Tuturor conducătorilor auto care aveau viteză excesivă le-au fost reţinute permisele de conducere pentru 90 de zile şi au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi între 1.305 şi 2.900 de lei. 

De asemenea, un tânăr de 22 de ani din Bucureşti a fost surprins duminică de poliţiştii din Ilfov în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 216 km/oră pe Centura Bucureşti, în apropierea localităţii Otopeni, fiind sancţionat contravenţional cu amenda de 1.305 lei şi suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Potrivit IPJ Ilfov, viteza înregistrată este un record, limita maximă admisă pe respectivul tronson de drum fiind de 90 de km/oră.

Poliţiştii spun că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic se numără printre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.

Viteza creşte distanţa de frânare necesară opririi autoturismului în siguranţă. De asemenea, viteza determină agravarea consecinţelor accidentelor rutiere, avertizează poliţiştii. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL