Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum se laudă Victor Ponta cu o MINCIUNĂ despre economie. Vezi dovada NEGRU PE ALB

Wednesday, 29 October 2014, 14:39 Sursă: REALITATEA.NET

Acestia au spus clar ca a fost modificata metodologia de elaborare a raportului, astfel incat o comparatie intre actualul document si cel din anul anterior nu poate fi realizata, scrie Hotnews.ro.

In realitate, Romania a urcat doar doua pozitii fata de locul 50 de anul trecut, conform unui calcul in functie de schimbarile de metodologie. Premierul României uită să precizeze că Bulgaria se află pe poziţia 38 în clasament (cu 10 poziţii înaintea noastră)

Dupa schimbarea metodologiei, mai multe state din Europa au trecut de pe pozitiile 60-80 in zona 40-60. Astfel, conform noii metodologii, Romania a urcat doar doua pozitii. Romania a inregistrat o crestere de 25 de locuri, sustine, in schimb, Ponta.

DOVADA NEGRU PE ALB din raportul despre România al Băncii Mondiale:

DOING BUSINESS 2015. România ocupă locul 48 din 189 de ţări în clasamentul 'Doing Business 2015' elaborat de Banca Mondială. Potrivit comunicatului BM, România a urcat două poziţii faţă de poziţia 50 de anul trecut, calculată în funcţie de schimbările de metodologie operate de instituţia globală.

Ce uită să precizeze premierul României este că Bulgaria se află pe poziţia 38 în clasament (cu 10 poziţii înaintea noastră) şi că România reuşeşte să depăşească doar Ungaria şi Moldova din regiune:

 

RAPORTUL DOING BUSINESS 2015 poate fi văzut aici

DOING BUSINESS 2015. Înainte de schimbarea metodologiei, România ocupa locul 73 în acest clasament, însă Banca Mondială a modificat metodologia de elaborare a raportului, astfel încât, potrivit reprezentanţilor instituţiei, o comparaţie între actualul document şi cel din anul anterior nu poate fi realizată, scrie Agerpres.

DOING BUSINESS 2015. Raportul instituţiei financiare internaţionale analizează 189 de economii pe baza a 11 criterii precum demararea unei afaceri, obţinerea unui credit, accesul la reţeaua de electricitate şi tranzacţiile transfrontaliere.

DOING BUSINESS 2015. Raportul nu acoperă însă domenii precum securitatea, stabilitatea macroeconomică sau corupţia. Banca Mondială precizează că raportul din acest an utilizează noi date şi metodologii în trei domenii: soluţionarea insolvenţei, protecţia acţionarilor minoritari şi obţinerea de credit.

Potrivit Agerpres, în cea de-a 12-a ediţie a raportului 'Doing Business 2015', elaborat de Banca Mondială (BM) şi lansat la Washington, România a înregistrat cea mai semnificativă îmbunătăţire a facilităţilor pentru plata taxelor, în anii 2013/2014.

Raportul citat arată că în 2013/2014 la nivel mondial au fost adoptate 31 de reforme prin care plata taxelor de către firme devine mai uşoară sau mai puţin costisitoare.

Cel mai mare număr - nouă reforme - se înregistrează în Europa şi Asia Centrală, iar cea mai semnificativă reformă o reprezintă introducerea sau îmbunătăţirea sistemelor electronice pentru depunerea şi plata taxelor. 13 state au implementat astfel de schimbări, inclusiv România, Azerbaidjan, Belarus, Moldova, Mongolia, Tadjikistan şi Ucraina, se arată în documentul elaborat de Banca Mondială.

Din cele 189 de ţări analizate de Banca Mondială, Singapore ocupă prima poziţie în ierarhia statelor unde este cel mai uşor să faci afaceri, urmat de Noua Zeelandă şi Hong Kong. Din Europa, cel mai bine clasate sunt Danemarca (4), Norvegia (6), Marea Britanie (8), Finlanda (9), Suedia (11), Islanda (12), Irlanda (13) şi Germania (14). Pe ultimele locuri ale clasamentului se află trei ţări africane (Eritreea, Libia, Republica Centrafricană).

LOCURILE OCUPATE DE ROMÂNIA:

- locul 38 la uşurinţa de a porni o afacere

- locul 140 la obţinerea de autorizaţii de construcţie

- locul 171 la racordarea la electricitate

- locul 63 la înregistrarea proprietăţii

- locul 7 la obţinerea unui credit

- locul 52 la plata taxelor

- locul 46 la tema insolvenţei

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL