Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bah ag Moussa, lider al grupării nord-africane din al-Qaida, lichidat de forțe militare franceze

Friday, 13 November 2020, 10:42 Sursă: realitatea.net

Autor: Zbirnea Andrei

Fostul colonel în armata maliană, cunoscut şi sub numele Bamoussa Diarra, era 'mâna dreaptă' a lui Iyad Ag Ghali, liderul celei mai active grupări jihadiste din Mali, Jama'at Nusrat al-Islam wal-Muslimin (JNIM), care a comis numeroase atacuri contra unor militari şi civili în Mali şi Burkina Faso.

''Figură istorică a mişcării jihadiste din Sahel, Bah ag Moussa este considerat responsabil pentru câteva atacuri împotriva forţelor maliene şi internaţionale'', a menţionat Parly într-o declaraţie.

Bah ag Moussa, care se afla pe lista teroriştilor urmăriţi de SUA, a fost lichidat marţi într-o operaţiune la care au participat trupe la sol elicoptere şi survine unei serii de misiuni în care forţele franceze au ucis zeci de combatanţi islamişti în ultimele săptămâni, conform AGERPRES.

''Acesta este un succes major în lupta împotriva terorismului'', a adăugat Florence Parly. Fostă putere colonială, Franţa are peste 5.100 de soldaţi în Africa subsahariană a căror principală misiune este combaterea militantismului islamist în regiune.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL