Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

BACALAUREAT 2016, sesiunea a doua. IGPR: Aproape 1.000 de polițiști acționează suplimentar

Tuesday, 16 August 2016, 10:44 Sursă: REALITATEA.NET

Poliția Română informează că s-a dispus suplimentarea dispozitivului curent, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale în zona centrelor de examinare, centrelor unde sunt constituite comisii/subcomisii de evaluare a lucrărilor şi de soluţionare a contestaţiilor, precum şi pe timpul transportului lucrărilor de la centrele de examen la centrele zonale de evaluare, respectiv de la centrele zonale de evaluare la centrele de contestaţii şi retur.

Astfel, pe durata examenului național de Bacalaureat – sesiunea august 2016, 977 de poliţişti vor acționa, zilnic, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Din totalul efectivelor suplimentare care asigură măsurile de ordine în zona unităţilor de învăţământ, 611 poliţişti sunt de la structurile de ordine publică, iar 237 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la alte structuri ale Poliției Române.

“Echipajele din teren vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică. În acest sens, cele peste 379 de centre de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale polițiștilor”, se arată în comunicatul IGPR.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL