Coronavirus - România: 116415 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

BAC 2017. Un elev din Iaşi a PROMOVAT, după contestaţie: de la 3,70 la istorie a ajuns la nota 10

Thursday, 07 September 2017, 17:41 Sursă: REALITATEA.NET

În judeţul Iaşi, 26 de candidaţi au promovat examenul de bacalaureat, sesiunea de toamnă, în urma contestaţiilor.

Dan Marian Cornea a picat iniţial examenul de bacalaureat, după ce la proba de istorie a luat nota 3,70. Tânărul a depus contestaţie, iar în urma reevaluării tezei sale, nota finală a fost 10.

”Am dat bacalaureatul şi ca orice elev aşteptam notele şi mă aşteptam la note foarte mari, peste 9, chiar 9.50 la majoritatea, şi la istorie şi la română. Doar că am avut o surpriză foarte mare. Am luat nota pe care o aşteptam la română, am avut 9 şi 10 prima oară, doar că la istorie am fost total surprins cu un 3,70”, a declarat Dan Marian Cornea, absolvent al Colegiului Naţional de Artă ”Octav Băncilă” Iaşi.

În urma discuţiilor cu părinţii săi şi cu profesorul de istorie, Dan a depus contestaţie.

”Era inadmisibil să iau 3,70 când tot anul am luat de la 9,50 în sus. Şi apoi am primit rezultatele, din nou surpriză, de la 3.70 la 10. (...) Eu cred că a fost vorba de neatenţie sau poate nu au citit, dar totuşi am scris opt pagini, adică doamna profesoară mi-a spus că la 3,70 ar fi trebuit să scriu o pagină. La 8 pagini era clar că nu era nicio şansă să iau o notă aşa mică”, a afirmat acesta.

Cel mai bun prieten al său era cu el când s-au afişat notele la bacalaureat.

”Eram cu el când a aflat notele. Cum poţi să reacţionezi în situaţia lui, vă daţi seama... prima dată a fost devastat, apoi a avut acel episod de nervozitate, cum se poate să fi luat nota asta. El a învăţat cel mai mult din toată clasa, în fiecare zi, în loc sa iasă afară în timpul şcolii pur şi simplu stătea în casă şi învăţa la toate materiile”, a declarat Eduard Toaderic, colegul lui Dan.

La nivelul judeţului Iaşi au fost contestate 270 de note. Aproape 80 de teze au avut punctaj mai mic, iar 159 au primit punctaj mai mare în urma recorectărilor. Dintre acestea, 23 erau sub nota 5, iar acum au notă de trecere.

Potrivit reprezentanţilor ISJ Iaşi, în urma reevaluării tezelor, 26 candidaţi au promovat examenul de bacalaureat, 20 dintre aceştia au avut media generală cuprinsă între 5,00 şi 5,99, iar ceilalti o notă mai mică decât 5 la o disciplină.

Astfel, promovabilitatea a ajuns la 34,83 la sută faţă de 31,75 la sută, cât era înainte de contestaţii.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL