Coronavirus - România: 229040 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bac 2015 - Olimpicii susţin proba scrisă la alegere. Subiectele la Română, Matematică şi Istorie

Wednesday, 27 May 2015, 09:58 Sursă: REALITATEA.NET

Bac 2015 - Rezultatele vor fi afişate joi până la ora 18.00, iar contestaţiile se vor primi până la ora 20.00, urmând ca vineri să fie publicate rezultatele finale ale sesiunii speciale de Bacalaureat din acest an.

Cei peste 200 de sportivi şi olimpici din loturile naţionale care trec în această perioadă prin febra Bacalaureatul au susţinut, luni, proba scrisă la Limba şi Literatura Română şi marţi proba la Matematică sau Istorie, în funcţie de profilul de studiu, scrie Adevarul.ro.

Bac 2015 - Subiectele au fost sub nivelul mediu

Bac 2015 - Dacă la Matematică, cea mai problematică probă a examenului de maturitate, profesorii apreciază că subiectele au fost sub nivelul mediu, la Istorie, elevii de la profilul umanist au avut de realizat un eseu despre România postbelică, o temă dificilă chiar şi pentru cei care au învăţat bine, susţin profesorii de specialitate.

Ministerul Educaţiei a elaborat trei variante de subiecte pentru profilul real, în funcţie de specializarea elevilor: Mate-Info, Ştiinţele Naturii sau Tehnologic.

Bac 2015 - Subiectele la Istorie

Bac 2015 - La Istorie, elevii au avut de realizat un eseu de două pagini despre stat şi politică în România postbelică. Elevii aveau şi câteva indicaţii de construire a acestui eseu, precum precizarea unui fapt istoric care a favorizat instalarea stalinismului în România sau prezentarea unei caracteristici a Constituţiei din 1965, conform Adevarul.ro.

Corneliu Riegler, profesor de Istorie la Colegiul Naţional „George Coşbuc” din Capitală îi sfătuieşte pe tinerii care urmează să dea Bac-ul în vară să înveţe temeinic capitolul despre comunism, având în vedere că o treime din subiectele din care se alege varianta de examen conţin un eseu care face referire la această perioadă istorică.

La Limba şi Literatura Română, după doi ani de poezie la sesiunea specială, elevii din clasele a XII-a au avut de comentat tema şi viziunea despre lume într-o operă studiată, care aparţine genului dramatic.

Bac 2015 - Comedia şi Drama

Mai exact, elevilor de la profilul real le-a picat comedia, iar celor de la profilul uman, drama. La subiectul al II-lea, elevii au avut de realizat un text argumentativ de 150-300 de semne.

Dacă cei de la profil real au avut de scris despre rolul activităţilor extraşcolare în pregătirea adolescenţilor pentru viaţă, elevii de la profil uman au avut de argumentat rolul reţelelor de socializare în promovarea artei.

Bac 2015 - La primul subiect, elevii de la profilul real au avut de răspuns la o serie de cerinţe pe baza unui fragment din „Marele Singuratic” de Marin Preda, iar elevii de la uman au avut un fragment din „Sakuntala” de Vasile Voiculescu.

Toate variantele de examen sunt împărţite în trei subiecte principale, care valorează câte 30 de puncte, urmând ca 10 puncte să fie acordate din oficiu, de profesorul evaluator.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL