Coronavirus - România: 19669 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Avocatul Poporului sare în salvarea unei eleve "mazilite". Ce va face după OUG-urile pe justiție?

Wednesday, 27 March 2019, 16:44 Sursă: REALITATEA.NET

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unei eleve de la Liceul Mihail Kogălniceanu din Vaslui, căreia i s-a scăzut nota la purtare din cauza faptului că a filmat momentul în care un coleg îşi aprindea o ţigară în scop didactic.

Anunțul a fost făcut miercuri printr-un comunicat de presă al instituției, care a reacționat la un articol din presa locală cu titlul "Eleva care a filmat scena cu "fumatul în scop didactic" a fost mazilită!".

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unei eleve de la Liceul Mihail Kogălniceanu din Vaslui, căreia i s-a scăzut nota la purtare din cauza faptului că a filmat momentul în care un coleg îşi aprindea o ţigară în scop didactic.

Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 16 şi art. 49 din Constituţia României privind egalitatea în drepturi şi protecţia copiilor şi a tinerilor, spune instituția condusă de Ciorbea.

Ziarul Vremea Nouă din Vaslui a publicat articolul "Eleva care a filmat scena cu "fumatul în scop didactic" a fost mazilită!", în care se relata atât despre o sancţiune (scăderea mediei la purtare la 6) aplicată unei eleve de clasa a XII-a care a filmat în timpul orei de fizică "efectul laser" şi pe care l-a distribuit pe o pagină de socializare, cât şi despre faptul că, pentru dovedirea efectului laser profesorul de fizică a cerut unui elev să fumeze în scopul de a crea o cantitate de fum prin care să se poată vedea traiectoria fascicolului de laser.

Ciorbea, surd la "violurile" din justiție?

Ministerul Justiției a trimis la CSM și pe circuitul de avizare două OUG-uri care vor arunca în aer și ultimele resturi din lupta anticorupție. guvernul le-ar putea adopta chiar în ședința de mâine.
 
Una este Ordonanța de Urgență cerută insistent lui Tudorel Toader de către liderii PSD - cea care le va permite celor condamnaţi care au sentinţe definitive pronunţate de completurile de 5 constituite la instanța supremă începând cu 2014 să depună contestație în anulare chiar dacă au ieșit din termenul legal de 30 de zile.
 
Unul dintre beneficiarii actului normativ ar fi liderul PSD, Liviu Dragnea, care ar putea scăpa de condamnarea definitivă din procesul Referendumului. În baza acestei ordonanțe, procesul ar putea fi reluat la instanța supremă, în faza de apel. Ordonanța de Urgență se intitulează "Proiect de act normativ pentru luarea unor măsuri refritoare la contestația în anulare reglementată de Legea nr 135/2010 privind Codul de procedură penală".

Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL