Avocatul Poporului: Nu putem analiza scrisoarea Oanei Stancu pentru fiica minoră a lui Tapalagă

Friday, 26 February 2016, 14:37 Sursă: REALITATEA.NET

Avocatul Poporului a precizat că în ultimele zile a primit primit mai multe petiții privind solicitări de sesizare din oficiu în cazul semnalat de presă privind scrisoarea jurnalistei Antena 3, Oana Stancu, adresată fiicei minore a jurnalistului Hotnews Dan Tapalgă.

Cu toate acestea, instituţia precizează că nu are competenţa necesară în cazul de faţă.

"Legea nr. 35/1997 privind organizarea și funcționarea instituției, republicată, stabilește competența acestei instituții la Art. 1 alin. (1) care statuează că Instituția Avocatul Poporului are drept scop apărarea drepturilor și libertăților persoanelor fizice în raporturile acestora cu autoritățile publice, iar la Art. 28 este stabilit că prevederile prezentei legi se aplică și actelor administrative ale regiilor autonome", se arată într-un comunicat de presă.

"Prin urmare, Avocatul Poporului examinează cererile care au ca obiect sesizarea încălcării drepturilor și libertăților cetățenești, prin acte sau fapte administrative, de către autorități ale administrației publice și regii autonome. Avocatul Poporului nu se poate sesiza în situația unor presupuse încălcări ale drepturilor și libertăților cetățenești ale unor persoane fizice, prin acte sau fapte de natură administrativă, civilă, contravențională, penală ori de altă natură, săvârșite de către persoane fizice, organizații, asociații, societăți comerciale sau alte entități private", mai subliniază instituţia.

Reacţia CNA după scrisoarea Oanei Stancu pentru fiica minoră a lui Tapalagă

Trei organizații media condamnă scrisoarea Oanei Stancu către Dan Tapalagă

Jurnalista Antena 3 Oana Stancu a reacționat la articolele lui Dan Tapalagă printr-o scrisoare adresată fiicei acestuia, în vârstă de 10 ani, publicată de Jurnalul Naţional. Mai multe fragmente au fost difuzate însă, de mai mai multe ori, şi de postul TV Antena 3.

Reacţie sa a venit ca urmare a unui articol publicat de Tapalagă pe HotNews, despre mitingul Antena 3, în care acesta vorbea de publicul din Piața Constituţiei, în majoritate pensionari: "Vă bateți joc de amărâții ăia în ultimul hal cu mascarada voastră (...) Ați scos sărmanii âia în stradă sperând că veți pune statul în genunchi cu totul".

Centrul pentru Jurnalism Independent, Active Watch și Convenția Organizațiilor de Media au condamnat gestul Oanei Stancu, iar Valentin Jucan, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), s-a autosesizat, invocând legislaţia privind protecţia minorilor.

Oana Stancu nu regretă scrisoarea adresată fiicei lui Tapalagă

Robert Turcescu, scrisoare pentru fiica lui Dan Voiculescu: "Dragă Camelia, tatăl tău..."

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL