Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Avocatul Poporului a evitat abil atacarea OUG 92 la CCR. Ciorbea e deja în concediu

Wednesday, 17 October 2018, 14:15 Sursă: REALITATEA.NET

Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, cel care ar fi putut să sesizeze CCR cu privire la neconstituționalitatea OUG 92, care modifică legile justiției, a plecat în concediu și a evitat să își delege atribuțiile. Vestea a fost anunțată de liderul USR Dan Barna, care intenționa să depună o sesizare către instituție.

”Am avut surpriza să aflăm că tocmai a plecat într-un concediu despre care se spune că era programat. Nu a delegat atribuțiile pentru sesizarea de neconstituționalitate. Timp de două săptămâni, instituția are obloanele trase”, a spus Dan Barna.

Ordonanța de modificare a legilor Justiției a fost publicată marți, în Monitorul Oficial. Între prevederile din actul normativ se regăsește cea reclamată de Procurorul General, Augustin Lazăr, care susținuse că multe dosare vor fi afectate din cauza noilor condiții de carieră. Potrivit noii legi, pentru a lucra în Parchetul General, DNA și DIICOT, procurorii trebuie să aibă o vechime de 10 ani. De asemenea, în cazul DNA, procurorii trebuie să susțină un concurs, în fața CSM, până acum în procedura de selecție constând într-un interviu.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL