Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Avionul viitorului ar putea arăta așa și zici că-i desprins din filme SF

Tuesday, 04 June 2019, 23:03 Sursă: REALITATEA.NET

Avionul viitorului se numește Skylon iar specialiștii de la Reaction Engines Limited (REL), speră că va fi gata până în anul 2025, astfel încât ar putea lua fața Agenției Spațiale Americane (NASA), în ceea ce privește crearea primei aeronave hipersonică.

Mai mult, aeronava va fi dotată cu un motor care „respiră aer" care îi va permite să ajungă la atmosfera Pământului în doar 15 minute. În acest sens, companii precum Boeing și Rolls Royce, au investit 37 de milioane de dolari. Însă, costul unui astfel de proiect futurist se ridică la 140 de milioane de dolari.

„Rolls Royce și Boeing – astea chiar sunt nume mari și este fantastic să fim în această poziție", a declarat CEO-ul REL, Mark Thomas. „Rolls sunt super-pozitivi cu privire la tehnologie. Ei vor ca noi să fim independenți și inovativi, și să ne extindem tehnologia cât mai mult posibil. Și Boeing – e uimitor. Ei sunt cea mai mare companie aerospațială din lumea, au decenii de expertiză și planuri de viitor care, pentru noi cu siguranță, vor fi foarte interesante".

Cum va arăta avionul viitorului

Motorul Sabre, dezvoltat de REL va atinge de cinci ori viteza sunetului, de 1,9 kilometri pe secundă, înainte de a trece la modul rachetă pentru restul călătoriei.
Configurațiile de zbor pentru rachetă vor permite aeronavei să ajungă la viteze de 8,5 kilometri pe secundă.

În plus, motorul va fi alimentat cu căldura degajată de la arderea aerului atmosferic în niște camere de combustie. Așadar, spre deosebire de aeronavele din prezent, nu va avea nevoie de oxigen lichid și nici de hidrogen lichid pentru alimentare.

„Avem unii din cei mai talentați ingineri cu care am lucrat vreodată, iar un procent mare din ei sunt femei; și avem un program bun de practică", a declarat Mark Thomas. „Se simte ca și cum suntem o poveste cu vești bune și vreau să rămână așa".

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL