Coronavirus - România: 19669 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

AVION PRĂBUŞIT. Cum au fost SALVATE VICTIMELE: "Am pus pădurarii să tragă cu armele"

Monday, 20 January 2014, 22:20 Sursă: REALITATEA.NET

Cornel Olar, primarul comei Horea, a povestit la REALITATEA TV cum au fost găsiţi medicii răniţi în AVIONUL PRĂBUŞIT.

"Am pus pădurarii să tragă cu armele, şi domnul doctor a auzit. Am arătat noi românii un act de bărbăţie. Lângă răniţi se află nişte horeni. Nu pot să spun că a murit. Poate că bunul Dumnezeu îi va da viaţă. Trei au fost accidentaţi mai grav. Starea pilotului e foarte gravă. Nu pot să spun că a murit. Poate că bunul Dumnezeu îi va da viaţă", a spus Cornel Olar, primarul comei Horea la REALITATEA TV.

AVION PRĂBUŞIT UPDATE 21.37. Medicul rezident şi pilotul sunt în stare de inconştienţă. Surse medicale au precizat, pentru MEDIAFAX, că răniţii au fost găsiţi de un pădurar care cunoaşte zona şi care a transmis coordonatele echipelor de salvatori. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, Alina Bălaş, în jurul orei 21.30 la numărul de urgenţă 112 a fost primit un apel de la un pădurar care căuta în zona Petreasa şi care a găsit epava avionului şi victimele la limita judeţelor Cluj şi Alba.

"Au fost găsite avionul şi victimele, iar acum toate echipele se îndreaptă spre locul respectiv, având de parcurs aproximativ un kilometru până la locul respectiv", a spus Alina Bălaş. Şeful IGSU, Ion Burlui, a declarat că echipe medicale sunt pregătite să preia răniţii, urmând să decidă la ce spitale vor fi duşi aceştia. La rândul său, prefectul de Alba, Gheorghe Feneşer, a declarat că avionul care a aterizat forţat a fost găsit în zona localităţii Petreasa, din judeţul Alba, de un pădurar, iar ulterior au fost anunţate echipele de căutare de la ISU Alba. Feneşer a spus că primii salvatori au ajuns la răniţi şi le evaluează starea de sănătate, după care aceştia ar urma să fie transportaţi la Cluj. Aeronava, de tip BN2, a plecat, luni după-amiază, de la Bucureşti spre Oradea, şi a fost nevoită să aterizeze forţat în jurul orei 16.00, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj, Alba şi Bihor. Unul dintre medicii din aeronavă a reuşi să sune la 112, la ora 16.16, anunţând incidentul.

AVION PRĂBUŞIT UPDATE 21.24. Epava avionului a fost găsită. Cei şapte răniţi au fost găsiţi.

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni seară, că persoanele rănite în accidentul de avion de lângă Beliş au fost găsite, urmând a se organiza transportul acestora la spital.

AVION PRĂBUŞIT UPDATE 20.51Lucian Forda, şeful unei echipe de salvatori, a declarat la REALITATEA TV că VICTIMELE AVIONULUI PRĂBUŞIT sunt căutate la limita judeţului Alba cu Cluj."Terenul este foarte accidentat, suntem la 1.100 de metri altitudine, zăpadă, ploaie. Sunte multe echipe", a spus Forda la REALITATEA TV.

AVION PRĂBUŞIT UPTADE 20.14 Victor Zota a declarat REALITATEA TV că victimele sunt disperate. Doctorul Radu Zmafie r a spus că situaţia este disperattă.

AVION PRĂBUŞIT UPTADE 19.17 Şeful Salvamont Vlădeasa, Florin Mihuţ, care participă la operaţiunea de căutare a victimelor, spune că în zona unde a aterizat forţat avionul zăpada este "până la brâu", iar ceaţa este foarte densă. El a mai spus că echipele de căutare încearcă să facă zgomote pentru a fi auzite de către victime.

AVION PRĂBUŞIT UPTADE 19.17. Primele echipe de salvare, respectiv salvamontişti din Beliş, au ajuns, luni seară, la locul unde se află avionul care avea la bord echipaj medical şi care a aterizat forţat într-o zonă accidentată de la graniţa judeţelor Cluj, Alba şi Bihor, găsindu-le pe victime în zona Pasului Ursoaia.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Cluj, Cornelia Trif, a declarat să salvamontiştii din Beliş au ajuns, luni seară, la locul unde se află avionul care ar fi aterizat forţat, în zona Pasului Ursoaia.

"Salvamontiştii din Beliş au ajuns la locul accidentului aviatic, i-au găsit pe toţi cei şapte răniţi şi le-au acordat primul ajutor şi au transmis coordonatele locului celorlate echipe de intervenţie. Din primele informaţii, răniţii sunt în stare stabilă", a spus Trif. Operaţiunea de căutare a victimelor a durat aproximativ trei ore.

AVION PRĂBUŞIT. SALVAREA VICTIMELOR îngreunată de ZĂPADA "până la brâu"

AVION PRĂBUŞIT UPTADE 19.00. 12 echipe de salvare au ajuns la faţa locului, unde s-a PRĂBUŞIT AVIONUL. Primele echipe de salvare, respectiv salvamontişti din Beliş, au ajuns, luni seară, la locul unde se află avionul care avea la bord echipaj medical şi care a aterizat forţat într-o zonă accidentată de la graniţa judeţelor Cluj, Alba şi Bihor, găsindu-le pe victime în zona Pasului Ursoaia.

AVION PRĂBUŞIT UPTADE 18.50. Carmen Orban, managerul institutului Fundeni a declarat la REALITATEA TV că este o luptă contra cronometru pentru salvarea medicilor.

AVION PRĂBUŞIT UPTADE 18.39. Medicii răniţi au fost găsiţi, jandarmii au ajuns la faţa locului. Primul echipaj SMURD a ajuns la locul accidentului.

AVION PRĂBUŞIT ÎN JUDEŢUL CLUJ  UPDATE 18.20. "Locul în care AVIONUL S-A PRĂBUŞIT a fost localizat prin GPS. Temperatura este extrem de scăzută. Victimele au nişte fracturi. Sperăm să putem să controlăm cât mai repede situaţia. Sunt medici cu o constituţie atletică. Sunt într-o zonă absolut greu de identificat. Sperăm ca în cel mai scurt timp să-i putem recupera. Sunt echipe de la jandarmerie, e o mobilizare de forţe", a spus Victor Zota, preşedintele Agenţiei Naţionale de Transplant la REALITATEA TV.

Horia Uioreanu, preşedintele CJ Cluj, a declarat la REALITATEA TV despre AVIONUL PRĂBUŞIT că nu s-ar fi ştiut despre acest zbor, dar informaţia nu este verificată.

AVION PRĂBUŞIT ÎN JUDEŢUL CLUJ  UPDATE. Carmen  Pantiş, coordonator de Transplant Oradea, a spus la REALITATEA TV că medicii din AVIONUL PRĂBUŞIT erau aşteptaţi pentru o prelevare de ficat de la pacientă aflată în moarte cerebrală.

AVION PRĂBUŞIT Cristian Boeriu, medic SMURD, a declarat la REALITATEA TV că a ţinut legătura cu elicoterul SMURD care a fost retras de la locul accidentului. "Pilotul a luat legătura cu unul dintre supravieţuitor, dar era ocupat să acorde primul ajutor colegilor săi", a spus Boeriu la REALITATEA TV.

O aeronavă care a plecat, luni după-amiază, de la Bucureşti spre Oradea, şi care îl avea la bord un echipaj medical, printre care şi pe purtătorul de cuvânt la Spitalul Elias, dr. Valentin Calu, a fost nevoit să aterizeze forţat în judeţul Cluj, potrivit unor surse din MAI.

AVION PRĂBUŞIT ÎN JUDEŢUL CLUJ Avionul de mici dimensiuni s-a prăbuşit în apropierea localităţii Beliş, în judeţul Cluj, într-o zonă montană. Prefectul de Cluj, Gheorghe Vuşcan, a declarat că în aeronavă erau şapte persoane, iar una dintre acestea a sunat la 112 şi a anunţat accidentul aviatic.

Conform unor surse medicale, la bordul avionului se aflau patru medici, o asistentă şi doi membri ai echipajului de zbor. Sursele citate au precizat că toate cele şapte persoane sunt în viaţă.

AVION PRĂBUŞIT ÎN JUDEŢUL CLUJ Echipajul medical aflat la bordul aeronavei mergea la Oradea pentru o intervenţie de prelevare de organe. La 9 ianuarie 2006, patru persoane, între care doctorul Liliana Puiu, asistenta Mioara Haută, pilotul Valentin Stănescu şi copilotul Augustin Toma, şi-au pierdut viaţa după ce elicopterul care transporta un echipaj SMURD s-a prăbuşit în apropierea aeroportului din Iaşi.

AVION PRĂBUŞIT ÎN JUDEŢUL CLUJ  Gheorghe Feneşer, prefectul judeţului Alba, a declarat la REALITATEA TV că un echipaj al ISU Alba a plecat deja înspre locul ÎN CARE S-A PRĂBUŞIT AVIONUL. "Este zonă muntoasă, accesul se face destul de greu. Bănuim că se află în zona judeţului Cluj. Oamenii noştri sunt aproape de zona în care s-a produs accidentul, în 40 de minute vor fi probabil acolo. Acum, în judeţul Alba, este ceaţă. Nu ştim exact zona în care se află avionul", a spus Feneşer la REALITATEA TV.

Adrian Ioan, lider Autoritatea Aeronautică Română a declarat la REALITATEA TV că acest tip de avion este foarte vechi. "Este un avion foarte vechi, este de tip englez făcut şi la noi în România. Noi am făcut şcoala pe el. Era faza I în şcoală", a spus Adrian Ioan la REALITATEA TV.

AVION PRĂBUŞIT ÎN JUDEŢUL CLUJ  Spre locul accidentului vor pleca şi jandarmii montani.

Victor Zota, preşedintele Agenţiei Naţionale de Transplant a spus la REALITATEA TV că AVIONUL PRĂBUŞIT era închiriat. "În avion era o echipă multidisciplinară. Toţi colegii mei sunt în viaţă. Vor fi duşi la cel mai apropiat spital", a spus Victor Zota la REALITATEA TV. La locul accidentului au fost trimise trei ambulanţe, două maşini de intervenţie pentru victime multiple şi un elicopter de la SMURD Mureş.

Din primele informaţii, principala cauză care ar fi dus la producerea accidentului este ceaţa. Elicopterul de la SMURD Mureş trimis la locul unde a aterizat forţat AVIONUL PRĂBUŞIT care zbura de la Bucureşti spre Oradea s-a retras din zona accidentului, din cauza ceţii, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

"Condiţiile meteo nu permit aterizarea, astfel că elicopterul a fost nevoit să se retragă", au spus sursele citate.
În acest condiţii, la locul accidentului vor interveni trei ambulanţe, două maşini de intervenţie pentru victime multiple şi jandarmii montani, despre care surse medicale au precizat anterior că ar fi ajuns deja la faţa locului.

AVION PRĂBUŞIT ÎN JUDEŢUL CLUJ  Ministrul Apărării, Mircea Duşa, DESPRE AVIONUL PRĂBUŞIT: "Noi îi sprijinim cu elicoptere"

Ministerul Apărării Naţionale a fost solicitat să aprijine cu elicopetere şi tehnică specială operaţiunea de căutare a aeronavei prăbuşite în judeţul Cluj şi pentru salvarea persoanelor aflate în avion.

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat că a fost informat în urmă cu aproximativ o jumătate de oră despre producerea incidentului. El a precizat că a fost solicitat sprijinul MApN pentru operaţiunea de cercetare-căutare.
"Noi îi sprijinim cu elicoptere şi cu tehnică specială pentru cautare, dacă vremea permite şi ţinând cont de faptul că se înserează", a subliniat Duşa.

El a spus că este vorba despre o aeronavă a Şcolii de aviaţie, precizând că atribuţii în privinţa coordonării operaţiunii au Romatsa şi departamentul aviaţiei civile. Aeronava plecase, luni după-amiază, de la Bucureşti spre Oradea, şi avea la bord un echipaj medical, printre care şi pe purtătorul de cuvânt de Spitalul Elias, dr. Valentin Calu, iar incidentul a avut loc în apropierea localităţii Beliş, în judeţul Cluj, într-o zonă montană. Avionul era pilotat de Adrian Iovan.

AVION PRĂBUŞIT ÎN JUDEŢUL CLUJ  Poliţia Cluj: Nu se cunoaşte locul unde se află AVIONUL PRĂBUŞIT, este căutat în zona Beliş-Scărişoara

Şeful Poliţiei Judeţene Cluj, Tudor Grindean, a declarat că deocamdată nu se cunoaşte locul exact unde se află avionul care s-ar fi prăbuşit, aeronava fiind căutată în zona Beliş (judeţul Cluj) - Scărişoara (judeţul Alba). Şeful Poliţiei Judeţene Cluj, Tudor Grindean, a spus că avionul de mici dimensiuni, în care se aflau şapte persoane şi care se deplasa de la Bucureşti spre Oradea, s-ar fi prăbuşit în zona Beliş-Scărişoara, mai multe echipaje de intervenţie îndreptându-se spre zona respectivă.

Potrivit sursei citate, deocamdată nu se cunoaşte exact unde s-ar fi prăbuşit avionul, el fiind căutat în zona Beliş-Scărişoara.

AVION PRĂBUŞIT ÎN JUDEŢUL CLUJ Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Cluj, Adriana Vornicu, a declarat că apelul la 112 a fost primit la ora 16.16, fiind făcut de o persoană care se afla în avion, după prăbuşirea acestuia. Bărbatul a anunţat că AVIONUL S-A PRĂBUŞIT într-o zonă muntoasă şi că sunt persoane rănite.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL