Avertismentul lui Tudor Chirilă despre Legile Justiției: "E mult mai rău acum"

Wednesday, 16 May 2018, 15:40 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

"Si uite asa ne-am intors de unde am plecat. Ca sa fie clar ca n-au abandonat niciodata OUG13. E doar mult mai rau acum.", a scris Tudor Chirilă.

CSM, comunicat confuz după scandalul din Comisia Iordache, privind pragul de 50 000 de euro

Comunicatul CSM:

”Consiliul Superior al Magistraturii s-a implicat în mod activ, potrivit competenţelor sale, în procesul legislativ de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală, urmărind să se asigure respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale, dar şi realizarea unei justiţii eficiente, bazată pe proceduri predictibile.

În acest context, Consiliul a susţinut propunerile de modificare rezultate din consultarea sistemului judiciar, respingând acele amendamente care erau de natură să afecteze buna funcţionare a justiţiei ca serviciu în slujba cetăţenilor.

Fără a contesta dreptul constituţional al parlamentarilor de a propune amendamente, Consiliul Superior al Magistraturii nu poate accepta însă, excesele de limbaj din expunerea de motive în susţinerea unor astfel de amendamente, în cadrul acestei proceduri parlamentare.

Reiterând rolul constituţional al Consiliului, de garant al independenţei justiţiei, în spiritul unei colaborări interinstituţionale loiale, facem apel la abordarea cu responsabilitate a discursului public de către toţi partenerii de dialog”.

CSM revine: ”pragul” de 50 000 de euro pentru abuzul în serviciu, exclusiv pentru mediul privat


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL