Avertismentul lui Dăianu cu privirea la aderarea României la zona euro

Monday, 03 April 2017, 12:51 Sursă: REALITATEA.NET

"Sunt analize care arată că dinamica resurselor, mersul resurselor în interiorul Uniunii avantajează, în largă măsură și adesea, țările mai bogate, mai avansate. Trebuie demolate mituri care lucrează împotriva noastră. Aderarea la zona euro cere reforme serioase. Nu trebuie să mizăm numai pe fonduri europene, trebuie să mizăm pe resursele noastre, să le mobilizăm, să folosim banii mult mai bine. Avem nevoie de strategia de țară, fondurile structurale și de coeziune au un rol major, dar nu fac diferența în ultimă instanță, ci mobilizarea resurselor interne și cum vom reuși noi să clădim această țară", a spus Dăianu, scrie Agerpres.ro.

El a precizat că protecția frontierelor, intelligence, știința și tehnologia, apărarea și politica externă sunt bunuri publice europene care vor cere o finanțare mai serioasă.

"Pentru aceste bunuri europene trebuie să luptăm și noi și va trebui să venim nu numai cu declarații de simpatie, ci să ne angajăm și cu resurse. Atunci trebuie să ne uităm la bugetul nostru cu resurse atât de mici și trebuie să luptăm ca să avem un buget public al României cu mai multe resurse. Să nu ne luptăm numai cu granturi, să avem venituri fiscale care sunt astăzi foarte mici. Suntem codașa UE", a mai arătat oficialul BNR.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL