Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Avertisment teribil din partea serviciilor secrete: ce vor sa faca Rusia, Iran si Coreea de Nord

Saturday, 28 February 2015, 09:46 Sursă: REALITATEA.NET

În 2014, "am observat o creștere pe scară și amploare" a ciber-atacurilor, în termeni de "cantități de date furate ori șterse" sau din punct de vedere al "costului pagubelor", a spus Clapper în fața Comisiei senatoriale pentru forțele armate.

Pentru prima dată, au fost state care au dus atacuri "distrugătoare" pe teritoriul american, a explicat James Clapper, citând un atac iranian contra unui cazinou din Las Vegas aparținând magnatului conservator Sheldon Adelson sau atacul nord-coreean asupra studiourilor Sony.

"Actori străini" desfășoară acțiuni de "recunoaștere" și "acces" asupra rețelelor americane de infrastructuri, pentru a fi gata să lovească atunci când doresc. Rusia și China au "programe foarte sofisticate", a continuat Clapper, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Rusia s-a dotat cu un ciber-comandament militar, capabil să desfășoare ofensive informatice. Actori ruși "neidentificați" dezvoltă mijloace de a accesa programele de pilotare a infrastructurilor industriale, prin intermediul actualizărilor acestor programe, a spus Clapper.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL