Averse și descărcări electrice în București. Anunț de ultima oră de la ANM

Monday, 20 May 2019, 09:31 Sursă: REALITATEA.NET

Autoritatea Națională de Meteorologie (ANM) a emis o prognoză specială pentru București valabilă până marți, 21 mai, ora 22.00. Vremea se menține foarte caldă, dar vin furtunile.

Adaugă părerea ta

Vremea rea pune stăpânire luni seara și pe Capitală, pe măsură ce jumătate de țară intră sub atenționare meteorologică COD GALBEN de furtuni.

În intervalul menționat (20 mai - 21 mai, ora 22), vremea va fi în general frumoasă, dar vor fi perioade–în special în seara zilei de luni (20 mai) și în noaptea de luni spre marți (20/21 mai) - în care se vor semnala manifestări specifice instabilității atmosferice: averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, cantități de apă mai însemnate.

Temperaturile maxime se vor situa între 26 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 16 grade, informează ANM.

Vine ciclonul peste România. COD GALBEN de furtuni, extins în 27 de județe!

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni dimineaţă, o nouă atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, prin care a fost prelungită perioada de valabilitate până marţi dimineaţă şi a fost extins numărul de judeţe afectate, de la nouă la 27.

Totodată, meteorologii au actualizat informarea de vreme rea, valabilă în restul teritoriului, până marţi seară.

"De la sud-vest de noi este un sistem noros, un ciclon atmosferic care va intra în țară chiar din noaptea de luni spre marți, e posibil să o avem. Marți, se și răcește în partea de Vest și Nord Vest, valorile termice de 19-20 de grade, chiar dacă în Sud-Est, unde nu ajunge, mai putem să înregistrăm 25 de grade. Se genrealizează instabilitatea. Avem 2 zile cu instabilitate în aproape toată țara, cu ploi", a explicat Elena Cordoneanu, meteorolog Realitatea TV.