Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

"Aveam un plan bun pentru autostrada Comarnic-Brașov". Șefa de țară a Băncii Mondiale, dezamăgită

Friday, 22 June 2018, 14:37 Sursă: REALITATEA.NET

În octombrie 2017, premierul Mihai Tudose anunțase că Guvernul a convins Banca Mondială să sprijine țara noastră în realizarea porțiunii de autostradă Comarnic-Brașov.

La nici un an distanță de acel moment, din rațiuni pe care întârzie să le explice, Ministerul Transporturilor a renunțat la sprijinul pe care Banca Mondială îl acorda Romaniei pentru construcția celor 100 de kilometri de autostrada, preferând să încerce din nou, pentru a patra oară, sa o construiască pe cont propriu, printr-un parteneriat public-privat.

"Investiția în autostrada Ploiești-Brașov este parte a strategiei noastre. Am primit o cerere de pregătire a acestei operațiuni din partea Guvernului în octombrie, anul trecut. Am văzut informațiile din media, dar nu am primit primit nicio comunicare oficială din partea Guvernului despre renunțarea la această operațiune. Am înțeles din media că Guvenul nu mai vrea să continuie acest proiect cu Banca Mondială și că vor să facă acel proiect singuri. Trebuie să spun că sunt dezamăgită pentru că am investit mult în pregătirea acestui proces și aveam un plan bun. Proiectul se referea la pregătirea investiției, nu să finanțăm proiectul", a spus Proskuryakova.

Ea a precizat că este în regulă faptul că Guvernul vrea să facă acest proiect, dar studiul de fezabilitate pe care se bazează trebuie îmbunătățit.

"Dacă Guvernul vrea să facă singur proiectul este în regula din partea noastră, dar important este să fie pregătit bine. Știu că vorbesc despre folosirea studiului de fezabilitate din 2005 ca bază pentru un aranjament de parteneriat public-privat. Avem dubii că va funcționa acest lucru. 10 ani e prea mult timp. Studiul trebuie îmbunătățit fundamental", a precizat oficialul Băncii Mondiale, potrivit Hotnews.ro.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL