Avalanșa din Italia. Corpurile tuturor persoanelor date dispărute,recuperate. Bilanţ final: 29 morţi

Thursday, 26 January 2017, 09:11 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Echipele de salvare au recuperat corpurile tuturor persoanelor date dispărute după avalanșa care a lovit un hotel în centrul Italiei, a anunțat joi dimineața serviciul de pompieri. Bilanțul este de 29 de morți, relatează DPA.

O masă de 120.000 de tone de zăpadă s-a prăbușit de pe munte, la 18 ianuarie, izbind hotelul Rigopiano, de patru stele, cu o viteză de aproximativ 100 de kilometri pe oră. Avalanșa a urmat după mai multe seisme cu magnitudine peste 5 care au zguduit aceeași regiune.

Unsprezece persoane au supraviețuit, între care patru copii și două persoane care se aflau în afara hotelului în momentul în care s-a produs avalanșa.

Procurorii italieni desfășoară o anchetă pentru suspiciuni de neglijență și posibil omor prin imprudență în legătură cu decesele din hotel.

Anchetatorii urmează să examineze motivul pentru care apelurile de urgență date din hotel au fost subestimate, de ce sosirea unui plug de zăpadă alimentat cu turbină a fost amânată mult timp după producerea avalanșei și dacă existau și au fost respectate procedurile de urgență.

Anchetatorii cercetează, de asemenea, procesul prin care s-a permis extinderea hotelului, a declarat procurorul de stat Cristina Tedeschini.

Sursa: agerpres.roAdaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN