Autorul atacului cu cuţitul din Hamburg este născut în Emiratele Arabe Unite

Saturday, 29 July 2017, 09:39 Sursă: REALITATEA.NET

Autorul atacului cu cuţitul comis vineri la Hamburg în Germania este un bărbat de 26 de ani născut în Emiratele Arabe Unite, a declarat poliţia locală, precizând că încă încearcă să stabilească cetăţenia sa actuală, relatează AFP. 

Adaugă părerea ta

De asemenea, poliţia a revizuit uşor bilanţul atacului care a avut loc după-amiază într-un cartier comercial al oraşului, subliniind că în afară de persoana decedată, şase persoane au fost în total rănite, "în parte grav". 

"Suspectul este în vârstă de 26 de ani şi este născut în Emiratele Arabe Unite, cetăţenia sa încă este în curs de verificare", a declarat poliţia într-un comunicat. 

Potrivit mai multor martori, atacatorul a strigat de mai multe ori "Allah Akbar" în timpul faptelor. 

Un purtător de cuvânt al poliţiei a precizat că "nu poate confirma" deocamdată dacă agresorul este un islamist. 

Potrivit cotidianului berlinez Tagesspiegel, citând surse apropiate serviciilor de securitate, agresorul, născut în 1991, este cunoscut poliţiei ca un islamist şi a sosit în ţară ca refugiat. 

Bilanţul final se ridică la un mort, un german de 50 de ani înjunghiat într-un supermarket, şi 6 răniţi, unii grav. 

Cinci persoane au fost rănite cu cuţitul, o femeie de 50 de ani şi patru bărbaţi cu vârste respectiv de 19, 47, 56 şi 57 de ani, a precizat poliţia. De asemenea, un bărbat de 35 de ani a fost rănit încercând împreună cu alţii să-l prindă pe agresor după o urmărire pe străzi.

Sursa: agerpres.ro