Coronavirus - România: 34226 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Autobuzul electric care deține recordul de distanță

Thursday, 08 May 2014, 11:42 Sursă: REALITATEA.NET

Proterra reprezintă proiectul companiei cu același nume, al cărui obiect principal de activitate este producția de autobuze. Încercarea acestora de a obține un record la distanța parcursă cu o singură încărcare a bateriilor, pentru că vorbim de un autobuz complet electric, a avut succes.

Autobuzul Proterra a atins limita de 700 de kilometri parcurși în 24 de ore. Producătorul și-a dat tot interesul pentru a realiza un autobuz din aliaje ușoare și materiale compozite, capabil să fie introdus deja pentu transportul de persoane. Acesta are o baterie relativ mică pentru dimensiunea lui, care se încarcă de asemenea rapid, și permite multiple încărcări fără a îi scădea progresiv și autonomia.

Autobuzul este cunoscut și sub numele Proterra EcoRide BE-35 și acesta a călătorit în medie cu 29 km/h pe o distanță de 700 de kilometri, timp de 24 de ore. În comparație cu un autobuz diesel, costurile de electricitate sunt de 6 ori mai mici decât cele de benzină ale unui autobuz cu o capacitate aproximativă de transport. Citeste mai mult pe playtech.ro.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL