Augustin Lazăr va cere, luni, instituţiilor abilitate să sesizeze CCR pe Ordonanța lui Toader

Friday, 22 February 2019, 19:26 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Procurorul General al României, Augustin Lazăr, a anunțat că luni va face demersurile de contestare la Curtea Constituțională a ordonanței care modifică legile justiției și care a scos vineri în stradă sute de magistrați, în cadrul unui protest fără precedent.

Augustin Lazăr va tranșa săptămâna viitoare cine are competențe în dosarul Tel Drum, DNA sau secția specială recent înființată de PSD-ALDE, la care astăzi a ajuns, după 4 solicitări, o copie a dosarului Tel Drum, care îl vizează pe Liviu Dragnea.

Până atunci, zeci de parchete și instanțe și-au suspendat activitatea. Magistrații români au mentalitate europeană și vor arăta acest lucru.

”Va fi un test de rezistență pe care îl va da corpul magistraților, avem motive să fim optimiști, a afirmat Augustin Lazăr, la RFI.

 ”Procurorii români au mentalitate de magistrați europeni. Nu pot să înțeleagă cum se pot modifica de la o zi la alta legile justiției în maniera în care să fie produse astfel de situații care să ducă la un blocaj al activității ministerului public. Evident că se produce o agitație printre magistrații procurori care nu pot accepta astfel de puneri în scenă”, a mai spus Procurorul General.

Acesta mai spus că va fi un blocaj în sistemul de justiție și în primul rând o blocare a Ministerului Public


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri