Augustin Lazăr, dezlănţuit: Toader alimentează intrigi, nu dă dovadă de bărbăţie

Thursday, 21 February 2019, 13:16 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

"Ministerul Public este condus de procurorul general şi de nimeni altcineva. Dacă ministrul Justiţiei avea ceva de discutat, trebuia să aibă curajul să vină la mine, nu mănânc oameni. A preferat să vină tiptil, să urzească intrigi, să încerce să bage zâzanie prin combinaţii obscure", a afirmat procurorul general Augustin Lazăr. 

"Domnia sa a contactat un procuror care are probleme. Acel procuror trebuie să-şi clarifice intâi problemele de legitimitate şi asta se poate face printr-o adunare generală. Acel procuror are probleme de reprezentativitate", a declarat Laz[r, vorbind despre adjunctul său Bogdan Licu. Aceasta este vizat de o acuzaţie de plagiat în teza de doctorat.

Lazăr l-a mai acuzat pe Toader că a încercat, print-o diversiune, să distragă atenţia de la fondul problemei create de noile modificări din Justiţe. "Informaţia zilei era faptul că secţia de procurori a CSM a convocat adunarea generală a procurorilor, iar (Tudorel Toader - N.R.) a dorit să o pună în ceaţă printr-o manipulare de acest gen, pentru ca procurorii să inceapă să se lupte între ei."

"Magistraţii din ţară sunt convocaţi de către CSM în adunări generale să-şi dea cu părerea cu referire la un act normativ suspect de neconstituţionalitate, a cărui aplicare va bloca Ministerul Public", a mai opinat procurorul general al României. 

Tudorel Toader declanșează procedura de înlocuire a procurorului general


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri