Augustin Lazăr, dezlănţuit: Toader alimentează intrigi, nu dă dovadă de bărbăţie

Thursday, 21 February 2019, 13:16 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Reacţie nervoasă a procurorului general Augustin Lazăr, după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a făcut o vizită la instituţia pe care o conduce, dar a stat de vorbă cu un adjunct. "Toader alimentează intrigi, ar trebui să dea dovadă de bărbaţie", a afirmat Lazăr.

"Ministerul Public este condus de procurorul general şi de nimeni altcineva. Dacă ministrul Justiţiei avea ceva de discutat, trebuia să aibă curajul să vină la mine, nu mănânc oameni. A preferat să vină tiptil, să urzească intrigi, să încerce să bage zâzanie prin combinaţii obscure", a afirmat procurorul general Augustin Lazăr. 

"Domnia sa a contactat un procuror care are probleme. Acel procuror trebuie să-şi clarifice intâi problemele de legitimitate şi asta se poate face printr-o adunare generală. Acel procuror are probleme de reprezentativitate", a declarat Laz[r, vorbind despre adjunctul său Bogdan Licu. Aceasta este vizat de o acuzaţie de plagiat în teza de doctorat.

Lazăr l-a mai acuzat pe Toader că a încercat, print-o diversiune, să distragă atenţia de la fondul problemei create de noile modificări din Justiţe. "Informaţia zilei era faptul că secţia de procurori a CSM a convocat adunarea generală a procurorilor, iar (Tudorel Toader - N.R.) a dorit să o pună în ceaţă printr-o manipulare de acest gen, pentru ca procurorii să inceapă să se lupte între ei."

"Magistraţii din ţară sunt convocaţi de către CSM în adunări generale să-şi dea cu părerea cu referire la un act normativ suspect de neconstituţionalitate, a cărui aplicare va bloca Ministerul Public", a mai opinat procurorul general al României. 

Tudorel Toader declanșează procedura de înlocuire a procurorului generalAdaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri