Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL: anunţuri de cazare false, pe Internet

Tuesday, 29 July 2014, 10:08 Sursă: REALITATEA.NET

Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut în plasa unor astfel de escroci şi în loc să petreacă o săptămână de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber.ro.

Infractorii postează pe site-urile specializate anunţuri de mică publicitate, folosindu-se de fotografiile şi datele unor pensiuni sau hoteluri, dar cu alte numere de telefon decât cele reale; iar turiştilor care sună pentru rezervări, li se indică un cont bancar unde să trimită avansul pentru rezervări. În acest fel au rămas fără bani două familii, din Bucureşti şi Iaşi, care credeau că au achitat o parte din cazarea la o pensiune din Costineşti.

Daniel Andreica, administratorul pensiunii de pe litoral de numele căreia s-au folosit escrocii, a aflat despre înşelăciune în momentul în care a fost contactat de victime.

"Am fost sunat de o persoană care m-a întrebat dacă au ajuns banii, căci tocmai îi pusese în contul pe care i l-aş fi indicat eu, într-o conversaţie anterioară. L-am lămurit că nu vorbise cu mine şi nu-mi trimisese niciun ban. Până la urmă, în urma discuţiilor, am descoperit că informaţiile pensiunii mele, cât şi fotografiile, fuseseră postate pe tocmai.ro şi pe olx.ro, dar cu alte numere de telefon. Ulterior, la sfârşitul săptămânii trecute, o altă persoană m-a contactat indignată de faptul că a făcut rezervare la această pensiune, a trimis banii în contul indicat, dar că numerele de telefon ce fuseseră postate în anunţ au fost închise. Am contactat reprezentanţii acestor site-uri, le-am expus problema, iar anunţurile respective au fost şterse”, a precizat administratorul pensiunii.

Se pare că anunţurile false au fost postate pe cele două site-uri de specialitate la începutul lunii iulie, iar contul bancar în care turiştii păcăliţi au trimis banii era deschis pe numele unei anume „Petronela”. Sumele pe care le-au pierdut turiştii nu sunt mari - aproximativ 350 de lei de familie, dar suficiente pentru a le strica vacanţa. Mai ales că cele două familii au aflat că nu au cazare chiar înainte de a porni spre litoral.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL