Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Au început înscrierile la facultate

Friday, 11 July 2014, 10:50 Sursă: REALITATEA.NET

Pentru cei care au obţinut o medie peste 6 urmează pasul cel mare, înscrierea la facultate.
 
Prima instituţie de învăţământ superior care a dat deja startul înscrierilor este Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, care anul acesta are 1.270 de locuri la buget şi 300 de locuri la taxă, pentru 21 de specializări. În majoritatea cazurilor, admiterea se face doar pe bază de dosar.
 
Nota se calculează astfel: nota obţinută la bacalaureat la matematică, fizică sau informatică reprezintă 80%, în timp ce media generală a examenului reprezintă 20%. În cazul Facultăţii de Construcţii Civile, Industriale şi Agricole, candidaţii trebuie să susţină un examen scris care va reprezenta 80% din nota de admitere. Mai mult, anul acesta, înscrierea la UTCB se poate face şi on-line. Înscrierile on-line se pot realiza în perioada 1-21 iulie. Totodată, în perioada 14-21 iulie, candidaţii îşi pot depune dosarele la secretariatele facultăţilor.
 
La Politehnică, dosarele se pot depune din acest weekend Universitatea Politehnica Bucureşti organizează sesiunea de admitere în perioada 12-22 iulie.
 
Anul acesta, universitatea oferă un total de 4.800 de locuri la buget şi 1.150 la taxă, pentru 15 facultăţi şi specializări. Depunerea dosarelor are loc în perioada 12-18 iulie. Pentru şapte dintre facultăţi, admiterea se face pe bază de examen scris, cu două probe, în timp ce pentru restul de opt, pe baza unui interviu. Acesta va fi susţinut în zilele de 21 şi 22 iulie.
 
La ASE intri pe baza unui eseu Academia de Studii Economice scoate la concurs peste 5.000 de locuri în acest an, la învăţământul cu frecvenţă, pentru un număr de 24 de specializări şi programe de studii. Perioada de înscrieri este între 15 şi 18 iulie, în intervalul orar 9.00 şi 17.00. Dosarul de înscriere trebuie să conţină şi un eseu motivaţional, privind alegerea ASE-ului. După perioada de înscriere, pe 19 iulie vor fi afişate rezultatele obţinute la eseul motivaţional şi repartizarea pe săli a candidaţilor înscrişi la programele cu predare în limbi străine, pentru susţinerea testului de competenţă lingvistică.

Citeşte articolul integral pe ziarulring.ro.

 

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL