Coronavirus - România: 430605 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Au găsit o zvastică uriașă din perioada nazistă și au predat-o autorităților. Ce a urmat

Friday, 24 November 2017, 20:59 Sursă: REALITATEA.NET

Pentru a sparge în mai multe fragmente acea structură uriaşă din beton, ce avea dimensiunile de 4 metri x 4 metri, muncitorii germani au utilizat mai întâi un excavator. Apoi, o presă hidraulică a fost ataşată de partea frontală a excavatorului, pentru a sparge acele fragmente în bucăţi mai mici, scrie Agerpres.

Muncitorii germani au început săpăturile marţi, pentru a face loc unei construcţii care va adăposti noile vestiare ale unui teren de sport din Hamburg. La puţin timp după debutul lucrărilor, ei au descoperit o svastică uriaşă, îngropată la o adâncime de aproximativ 40 de centimetri, a dezvăluit Joachim Schirmer, directorul clubului sportiv Billstedt-Horn.

Joachim Schirmer spune că acel teren de sport a fost locul în care a fost amplasat un monument nazist, ce a fost demontat la începutul anilor 1970.

Reprezentanţii Biroului de conservare a monumentelor, care administrează astfel de descoperiri, au fost informaţi la scurt timp după identificarea svasticii.

"Ar trebui îndepărtată cât mai repede posibil", a declarat o purtătoare de cuvânt a acestui birou, marţi, adăugând că păstrarea svasticii ar putea să îi atragă în regiune pe simpatizanţii mişcărilor de extrema dreaptă.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL