Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Au apărut primele limitatoare de viteză inteligente, spaima șoferilor agresivi! Cum funcționează

Tuesday, 16 August 2016, 07:52 Sursă: REALITATEA.NET

Polițiștii din Suedia au găsit soluția perfectă pentru a-i trage de mânecă pe șoferii vitezomani care confundă străzile din localitățile scandinave cu autostrăzile din Germania. În loc să dubleze patrulele ascunse în tufișuri, aceștia au apelat la companiile cu idei care au dezvoltat o "capcană" pentru șoferii care depășesc limita legală de viteză pe anumite porțiuni de șosea, scrie Automarket

Este vorba de o evoluție a clasicelor "vibratoare" din plastic montate pe străzile și șoselele din România. Limitatoarele de viteză în versiune suedeză au fost botezate Actibump și sunt metalice, iar particularitatea acestora este faptul că ele nu sunt simțite de șoferii care circulă cu viteza legală, fiind așezate la același nivel cu asfaltul.

Atunci când pe deasupra lor trece însă un șofer care rulează peste limita de viteză, bumperele coboară și se transformă într-un "șanț" transversal care scutură serios mașina. 

Sistemul este gândit pentru toate situațiile reale cu care se poate întâlni. De exemplu, bicicliștii pot să evite zona centrală a lui Actibump rulând pe zonele laterale, în timp ce vehiculele de urgență sunt excluse de la eventuale neplăceri pentru că pot să comunice cu limitatorul atunci când se află în misiune.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL