Atenţie, şoferi! Număr sporit de echipaje de la Poliţia Rutieră în weekend

Saturday, 02 January 2016, 10:16 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Poliţia Rutieră acţionează cu efective sporite în zilele de 2 şi 3 ianuarie.

În această perioadă, Poliţia Rutieră acţionează cu efective sporite, în punctele cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere şi la orele cu trafic intens, atât pentru asigurarea fluenţei circulaţiei cât şi pentru siguranţa deplasărilor participanţilor la trafic, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

"Având experienţa anilor trecuţi, când au apărut probleme legate de fluenţă la întoarcerea spre casă a celor plecaţi să-şi petreacă sărbătorile, în special pe rutele dinspre staţiunile montane, facem apel către toţi participanţii la trafic să ia în considerare şi oportunitatea alegerii unei rute de rezervă, luând în considerare premisa creşterii valorilor de trafic", spun poliţiştii rutieri.

Pentru evitarea neplăcerilor pricinuite de aglomerarea arterei de circulaţie D.N. 1 şi a ambuteiajelor ce pot apărea pe fondul depăşirii capacităţii de preluare a valorilor de trafic, se recomandă ca variante alternative următoarele rute de circulaţie:

D.N. 1A –Braşov-Săcele-Cheia-Vălenii de Munte-Ploieşti-Buftea-Bucureşti;

DN73-Braşov-Bran-Câmpulung Muscel-Piteşti- Autostrada A1(Piteşti-Bucureşti);

Cei care au ales varianta clasica, de la Sinaia le recomandam să folosească şi varianta DN71 -Sinaia-Moroieni-Fieni-Târgovişte-Bucureşti.

Totodată, le recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de starea carosabilului şi să mărească distanţa în mers.Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL