Coronavirus - România: 34226 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Atenție la tusea bebelușului! Ce poate indica

Monday, 16 January 2017, 09:09 Sursă: REALITATEA.NET

Este adevărat că tusea copilului poate însemna mai multe lucruri, dar deoarece mămicile, mai ales cele care nu sunt de specialitate, nu pot lăsa hazardul să decidă, trebuie să apeleze la medic. Potrivit specialiștilor în infecții pediatrice, tusea copilului reprezinta maniera in care organismul mentine curate căile respiratorii.

Adică le debasasează natural de mai multe feluri de mucusuri sau elimină bucățele de mâncare. Sunt două tipuri de tuse pe care trebuie să le aveți în vedere: cea uscată survine când un copil are o răceală sau alergii și ajută secretia limpede, iar cea umedă este rezultatul unei boli respiratorii care însoțește o infecție bacteriană.

Atenție, însă: copiii cu vârsta mai mică de 4 luni nu tusesc mult, așa că, dacă o fac, este cazul să vă alarmați. În timpul iernii ar putea fi vorba de un virus respirator, o infecție periculoasă pentru sugari.

Peste 1 an, tusea este mai puțin periculoasă, în cele mai multe cazuri fiind semnalul unei răceli. Ca să aflați dacă este cazul să vă adresați urgent medicului, în primul rând trebuie să fiți foarte atente la simptome. Semnele că tusea poate indica o raceala includ nas înfundat sau secreții nazale, durere de gât, tuse de obicei uscata, febră ușoară în timpul nopții. Medicul va decide ce e de făcut, dar insistați pentru preparate cât mai puțin chimice.

In cazul unei tuse care seamana cu un lătrat, respirația este grea și sunt dificultăți la inhalare, foarte probabil este vorba de o infecție virală. Uneori se rezolvă cu calmarea copilului, inhalarea de abur, purificarea aerului. Dacă în două zile situația nu se ameliorează, sunați la medic.

O tuse foarte productivă, un copil obosit și febra indică o pneumonie, deci interventia medicului e obligatorie.

O tuse cu șuierat, un nas care curge și pofta redusa de mancare pot implica praful, deci avem o afecțiune alergică, precum bronșiolită, sau astm.

Incercati cu multe lichide si un umidificator, dar nu mai mult de 48 de ore. Situatia de urgenta survine daca bebelusul are 50 de respiratii pe minut sau mai mult. Retineti, asadar: ochii mari si nu lasati copilul sa se chinuie!


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL