Atenție la alimentele cumpărate din supermarket. Ce s-a descoperit în cazul a 74% din ele

Thursday, 20 October 2016, 16:24 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Mai mult decât atât, unele alimente promovate ca fiind "naturale" sau "sănătoase" sunt pline de zaharuri. Potrivit Departamentului de Sănătate al SUA, producătorii adaugă zahăr în 74% din produsele alimentare ambalate şi vândute în supermarketuri. Asa ca deşi sărim peste desert ca să ne protejăm sănătatea, s-ar putea să-l consumăm în continuare în cantităţi mult peste cele recomandate.

Astfel ne expunem mereu riscului de a face diabet sau a lua in greutate. Zahărul adăugat se găseşte în multe forme, şi de aceea este greu de identificat pe etichete. Există cel puțin 61 de nume diferite pentru zahăr tipărite pe produsele alimentare. Unele sunt nume comune, cum ar fi sucroză și sirop de porumb bogat in fructoza, dar vorbim şi despre malț de orz, dextroză, maltoză și sirop de orez, printre altele. Cum producătorii nu sunt obligaţi să facă totalul incredientelor din zahăr adăugat, este dificil să ştim cât este natural şi cât este sintetizat din alte alimente.

Spre deosebire de sare și grăsimi, care sunt adăugate la produsele alimentare, etichetele nutriționale nu oferă o valoare de referință de zi cu zi pentru zahăr adăugat. Asociaţiile medicilor recomandă ca doza zilnică să nu depăşească 9 linguriţe de zahăr adăugat pe zi pentru bărbați, adică 38 de grame, și 6 lingurițe pe zi, adică 25 de grame, pentru femei. Limitele pentru copii variază în funcție de vârstă si necesarul caloric, dar intervalul este între intre 3 şi 6 lingurite pe zi.

 

Cu 45 de grame de zahăr adăugat, adică circa 11 lingurite, căci atâtea conţine un pahar de băuturi carbogazoase, consumăm doza medie pe două zile. Iar uneori ideea de a ne recupera sănătatea după un pahar de suc nu este eficientă, deoarece zahărul nu este folosit doar în băuturi și produse de patiserie dulci. Un păhărel de iaurt poate conţine şi 7 linguriţe, iar într-o porţie de cereale cu fructe sunt 15 grame, adică circa 4 linguriţe.

Multe sucuri pe care scrie "100% vitamina C" conţin de asemenea o capcană, şi anume peste 7 linguriţe de zahăr. Ce ne rămâne de făcut? Să ne informăm! Indiferent de denumire, zahărul este cel mai nociv aliment din dieta de zi cu zi.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri