Atentat la Manchester: O mare parte a rețelei din care făcea parte Salman Abedi a fost dezmembrată

Friday, 26 May 2017, 19:35 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Poliția britanică a înregistrat "progrese semnificative" în ancheta privind atentatul de la Manchester, comis luni seară și soldat cu 22 de morți și cel puțin 75 de răniți, o 'mare parte' a rețelei din care făcea parte autorul sinucigaș Salman Abedi fiind dezmembrată, a anunțat vineri seară șeful structurii antiteroriste a poliției britanice, Mark Rowley, potrivit BBC și SkyNews.

Potrivit oficialului britanic, printre cei arestați se află 'jucători cheie', fiind probabile noi arestări în acest dosar.

Mark Rowley a adăugat că poliția a revizuit măsurile de securitate pentru peste 1.300 de evenimente în întreaga țară și a subliniat că cetățenii britanici trebuie să aibă 'încredere 100%' că poliția face tot posibilul pentru a-i proteja.

Opt bărbați, cu vârste între 18 ani și 38 de ani, se află în arest în prezent sub bănuiala de infracțiuni cu caracter terorist în legătură cu atacul sângeros de la Manchester Arena, care a curmat viața a 22 de persoane. În total au fost arestate în acest caz până acum zece persoane, dar două — un băiat de 16 ani și o femeie de 34 de ani — au fost ulterior puse în libertate.

Cea mai tânără victimă este Saffie Roussos (8 ani) din Lancashire, iar cea mai în vârstă Jane Tweddle-Taylor (51 de ani), din orașul Blackpool. Cea de-a 22-a victimă a atacului a fost identificată drept Megan Hurley (15 ani), din localitatea Halewood (Merseyside, nord-vestul Angliei).

Dintre cei răniți în atentat, 66 de sunt spitalizați, 23 fiind în stare critică.

Sursa: agerpres.ro


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN