Atenționare METEO de zăpadă spulberată și polei

Thursday, 12 January 2017, 08:12 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Meteorologii au emis o nouă informare meteo, intrată în vigoare în această dimineață la ora 4, de vânt puternic, zăpadă spulberată și polei.

Informarea ANM este valabilă până vineri la ora 10. În paralel, România se află în continuare sub COD GALBEN de ger până astăzi la ora 10. Vremea rămâne deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa în cea mai mare parte a ţării. Astfel, minimele nocturne se vor situa în general între -17 şi -10 grade, iar maximele diurne vor fi negative.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 12 ianuarie ora 04 – 13 ianuarie ora 10
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, zăpadă spulberată, polei;
Zone afectate: conform textului

În intervalul menţionat la munte vântul se va intensifica treptat, cu viteze de 60...70 km/h, iar pe creste, cu precădere în a doua parte a zilei de joi (12 ianuarie) rafalele vor depăşi temporar 80 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.
Intensificări ale vântului vor fi şi în regiunile sud-estice, sudice şi centrale, temporar cu viteze de 45...55 km/h, astfel încât zăpada depusă anterior va fi spulberată.

Începând din a doua parte a zilei de joi (12 ianuarie) va ninge în general slab cantitativ în zonele de munte şi local în regiunile intracarpatice, iar spre sfârşitul nopţii de joi spre vineri (12/13 ianuarie) în vestul ţării, vor fi precipitaţii mixte şi se va produce polei.

COD GALBEN

Intervalul: 11 ianuarie, ora 23 – 12 ianuarie, ora 10

În intervalul menţionat, vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa în cea mai mare parte a ţării. Astfel, minimele nocturne se vor situa în general între -17 şi -10 grade, iar maximele diurne vor fi negative. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: VREMEA