Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Atacatorul din Nisa, un tânăr tunisian sosit recent în Franța. Detalii despre victime

Friday, 30 October 2020, 00:40 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

Oficial, identitatea atacatorului nu a fost confirmată. Sursele citate spun însă că numele tânărului este Brahim Aouissaoui.

În Italia, agresorul fusese plasat în carantină înainte de a fi vizat de un ordin de a părăsi teritoriul şi lăsat liber, susţine o sursă locală apropiată de dosar. În Franța, acesta nu a depus cerere de azil.

În atacul comis joi în biserica din Nisa au murit trei oameni. Toți au fost înjunghiați în zona gâtului. Paraclisierul avea 55 de ani, iar cele două enoriașe 44, respectiv 60 de ani. Prima dintre acestea a murit din cauza multiplelor răni, într-un restaurant din apropiere, la scurt timp după ce a fugit din biserică printr-o uşă laterală, au precizat anchetatorii, citați de Agerpres. 

În biserică au fost găsite un exemplar al Coranului, două telefoane, un cuţit cu o lamă de 17 cm, folosit în atac, şi alte două cuţite neutilizate. Atacul a fost comis în ziua în care musulmanii celebrează naşterea profetului Mohamed

Agresorul a fost împușcat și arestat de poliție. Inclusiv când era încătușat și primea îngrijiri medicale, acesta a strigat de mai multe ori "Allah Akbar", au povestit martorii.

Autoritățile franceze au ridicat nivelul alertei de securitate pentru întreg teritoriul la cel mai ridicat, "urgenţă atentat". Premierul Jean Castex a declarat că ”răspunsul va fi ferm și implacabil”.

Reamintim că, în urmă cu aproximativ două săptămâni, un profesor de liceu a fost decapitat în apropiere de Paris după ce a prezentat elevilor caricaturi cu profetul Mahomed, la un curs privind libertatea de expresie. În acel caz, agresorul a fost un islamist rus de origine cecenă, în vârstă de 18 ani.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL