Atac violent cu rachete în Afganistan, în ziua comemorării atentatelor teroriste din SUA

Wednesday, 11 September 2019, 08:10 Sursă: REALITATEA.NET

Atacul a avut loc imediat după miezul nopții și vine după ce, sâmbătă, președintele SUA, Donald Trump, a anunțat că pune capăt negocierilor purtate cu talibanii, privind retragerea trupelor americane.

Ieri, talibanii au avertizat că dacă Statele Unite abandonează tratativele CITEZ ,,vor avea de suferit". În capitala afgană au avut loc săptămâna trecută două atentate, revendicate de talibani, în care și-au pierdut viața și doi români. Atentatele din 11 septembrie 2001 au determinat intervenția americană în Afganistan, împotriva organizației Al-Qaida și a talibanilor aflați atunci la putere.

"O rachetă a lovit un zid al complexului Ministerului Apărării, fără să facă victime", a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Nosrat Rahimi, într-un comunicat.

Talibanii au avertizat marţi că, dacă SUA abandonează tratativele, "vor regreta în curând".

Capitala afgană a fost săptămâna trecută ţinta a două atentate, revendicate de talibani, care au făcut numeroase victime, printre care români.

Atentatele de la 11 septembrie 2001 de la New York, Washington şi din Pennsylvania au determinat intervenţia americană în Afganistan împotriva organizaţiei Al-Qaida, prezentă în ţară, şi a talibanilor aflaţi atunci la putere la Kabul.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN