Atac terorist LIVE pe Facebook în Noua Zeelandă: cel puțin 49 de morți

Friday, 15 March 2019, 07:23 Sursă: REALITATEA.NET

Atac terorist în Noua Zeelandă. Atac armat extrem de sângeros asupra a două moschei din oraşul Christchurch din Noua Zeelandă în timpul rugăciunii de vineri. Premierul neo-zeelandez Jacinda Ardern a declarat inițial că 40 de oameni au murit, ulterior poliția a oferit un nou bilanț: 49 de morți și cel puțin 20 sunt grav răniți. Atacul ar fi durat 20 de minute și a fost transmis LIVE pe Facebook. Atenție, imaginile sunt șocante!

Adaugă părerea ta

Atac terorist în Noua Zeelandă. Au fost atacate două moschei din oraşul Christchurch din Noua Zeelandă în timpul rugăciunii de vineri. Cel puțin 49 de oameni ar fi murit în urma atacului, mai mulți copii se află printre răniți, informează Stff.co.nz.

Atac terorist în Noua Zeelandă. Un bărbat a intrat cu o armă semi-automată în moscheea Deans Ave din Christchurch trăgând la întâmplare și filmând totul în direct pe Facebook. Un al doilea bărbat înarmat a deschis focul la o moschee în Linwood.

Atac terorist în Noua Zeelandă. Trei bărbați și o femeie au fost arestați, a declarat comisarul de poliție, Mike Bush, la o conferință de presă. Potrivit site-ului News.com.au, atentatorul ar fi un australian pe nume Brenton Tarrant. În mașina acestuia au fost descoperit mai multe arme și dispozitive explozive.

Atac terorist în Noua Zeelandă. Suspectul ar fi postat înainte de atac un mesaj pe un forum: "Îi voi ataca pe invadatori și chiar voi transmite atacul în live stream via Facebook." Atacatorul spune că s-a inspirat din atacul armat din Norvegia săvârșit de extremistul Anders Behring Breivik.

Atac terorist în Noua Zeelandă. Atentatorul a scris un manifest de 73 de pagini în care își explică motivația atacului. Premierul australian Scott Morrison a confirmat că principalul suspect este australian care trăia în Noua Zeelandă.

Cine este teroristul din Noua Zeelandă. Manifest șocant ”anti-Islam”, postat înainte de atac

Atac terorist în Noua Zeelandă. Autoritățile au cerut ca toate moscheile din țară să se închidă momentan, de asemenea toate școlile de la Christchurch sunt blocate.

Atac terorist în Noua Zeelandă. Într-o declarație adresată națiunii, premierul Jacinda Ardern a declarat că detaliile nu au fost încă clare, "dar vă pot spune acum - aceasta va fi una dintre cele mai întunecate zile din Noua Zeelandă".

Atac terorist în Noua Zeelandă. Mai mulţi oameni au fost ucişi în timpul unor incidente armate asupra a două moschei din oraşul neozeelandez Christchurch în timpul rugăciunii de vineri, a declarat poliţia, care a anunţat o arestare, informează AFP.

Atac terorist în Noua Zeelandă. "Decesele, din câte ştim, s-au produs în două locuri, o moschee pe Deans Avenue şi o altă moschee pe Linwood Avenue", a declarat comisarul Mike Bush, care a adăugat că o persoană a fost reţinută. Totuşi, anchetatorii nu sunt siguri de numărul autorilor implicaţi în aceste incidente, care ar putea fi mai mulţi.

Atac terorist în Noua Zeelandă. În această zi de rugăciune pentru musulmani, poliţia le-a cerut credincioşilor să evite moscheile "peste tot în Noua Zeelandă", a insistat Bush.

Presa locală a transmis inițial că șase persoane ar fi murit şi un număr neprecizat ar fi fost rănite. Un perimetru uriaş în jurul acestui oraş a fost stabilit de către forţele de ordine.

"Poliţia răspunde la maximum capacităţii sale pentru a face faţă situaţiei, dar riscurile rămân extrem de ridicate", a transmis instituţia într-un comunicat.