Atac armat la o moschee din Franța, comis de un bătrân de 80 de ani

Monday, 28 October 2019, 19:09 Sursă: REALITATEA.NET

Atac armat la o moschee din oraşul Bayonne, în sud-vestul Franţei. Atacatorul are un profil mai puțin obișnuit pentru astfel de incidente: este un bătrân de 80 de ani, fost membru al Frontului Național condus de Marine le Pen.

Adaugă părerea ta

Poliţia a arestat un bărbat în vârstă de optzeci de ani suspectat că a deschis focul la o moschee din oraşul Bayonne, făcând doi răniţi grav, au anunţat luni autorităţile locale, o sursă din poliţie şi postul de radio France Bleu, citate de DPA şi Reuters.

Doi bărbaţi în vârstă de 76 și 74 de ani au fost grav răniţi în incident, potrivit autorităţilor locale.

Victimele l-au surprins pe atacator în timp ce acesta încerca să dea foc uşii moscheii, iar el a deschis apoi focul asupra lor, potrivit unui comunicat al autorităţilor publicat pe Twitter.

Atacatorul a dat foc apoi unui vehicul în timp ce pleca, dar a fost arestat la scurt timp după aceea de poliţie la domiciliul său, se arată în comunicatul prefecturii Pyrenees-Atlantiques.

Victimele au fost spitalizate, conform Le Parisien. Principalul suspect este Claude S., un octogenar, fost membru în partidul lui Marine le Pen: