Atac cu rachete lansat asupra Israelului. Reacția MAE

Monday, 25 March 2019, 20:43, Sursă: REALITATEA.NET

Șapte persoane au fost rănite în urma unui atac cu rachete lansat din Fâşia Gaza, asupra Israelului. 

Adaugă părerea ta

Rachetele au lovit o locuinţă dintr-un oraş de lângă Tel Aviv. Casa a luat foc, au anunţat autorităţile israeliene. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat că îşi va scurta vizita în Statele Unite în urma atacului.

Palestinienii nu au comentat informaţiile. Incidentul produs în Mishmeret, un oraş agricol la nord de Tel Aviv, a venit într-o perioadă de tensiune ridicată, înaintea marcării unui an de la protestele sângeroase de la frontiera dintre Gaza şi Israel. În plus, în Israel va începe în curând campania electorală pentru alegerile care vor avea loc în 9 aprilie.

MAE condamnă 'cu fermitate' atacul cu rachete lansat din Fâşia Gaza către Mishmeret

Ministerul Afacerilor Externe condamnă "cu fermitate" atacul cu rachete lansat din Fâşia Gaza către Mishmeret, în dimineaţa zilei de luni, care s-a soldat cu mai multe victime, se arată într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

"MAE transmite întreaga sa compasiune persoanelor rănite în acest eveniment şi face apel la reţinere în vederea evitării escaladării conflictului. Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate actele de tip terorist şi exprimă deplina susţinere pentru eforturile comunităţii internaţionale de combatere a acestora", se precizează în comunicatul MAE.