Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Armurile supereroilor tăi preferați ar putea deveni realitate

Tuesday, 18 June 2019, 13:31 Sursă: REALITATEA.NET

Această armură formată în mare parte din apă, ar fi atât de dură încât nu ar putea fi străpunsă de nicio forță mecanică. Însă, ar fi și moale și flexibilă în același timp, astfel încât cel care o poartă să se poată mișca cu ușurință și pe pământ, dar și în apă. În mod surprinzător, această descrie care pare să reprezinte armura unui supererou este, de fapt, exoscheletul unui homar.

Cum vor cercetătorii să creeze armuri de supereroi?

Cercetătorii de la Massachusetts Institute of Technology și de la Harvard, s-au inspirat de la exoscheletul unui homar pentru a construi o armură de supererou invincibilă.

Ca să înțelegi mai bine de ce un homar și nu oricare alt animal, ar trebui să știi că membrana care acoperă încheieturile și abdomenul homarilor este la fel de dură precum cauciucul industrial folosit la anvelope și la furtunuri de grădină.

„Credem că această creație ar putea motiva un design de armură flexibil”, a subliniat profesorul asistent de la departamentul de inginerie mecanică din cadrul d’Arbeloff Career Development, Ming Guo. „O armură de tipul membranei homarilor ar putea ajuta oamenii să își miște liber încheieturile și să sporească nivelul de confort al mișcărilor”.

Această idee inedită a luat naștere după ce Guo a servit un homar și a observat că membrana transparentă de pe burta acestuia era foarte dificil de mestecat. Drept urmare, el și echipa sa au tăiat într-un laborator membrana respectivă, astfel au descoperit, spre surprinderea lor că tăietura nu a afectat elasticitatea materialului.

„Cunoștințele dobândite de la membrana moale a homarilor naturali dezvăluie informații despre crearea unor materiale sintetice moi, dar totuși puternice și tari pentru folosirea cu încredere în contextul unor condiții mecanice extreme, inclusiv o armură flexibilă care poate oferi protecție pentru întregul corp fără sacrificarea mobilității membrelor”, se arată în studiu.

Sursă


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL