Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Aşa faci cei mai buni ardei iuţi bulgăreşti în oţet. Sunt delicioşi!

Wednesday, 24 October 2018, 16:05 Sursă: REALITATEA.NET

Secretul unor murături bune şi mai ales sănătoase este să nu folosim conservanţi la plic. Indicat este să utilizaţi doar oţet natural de fermentaţie obţinut din vin şi nu prin diluarea acidului acetic de sinteză, precum şi sare brută, neiodată.

Vă propunem o reţetă de ardei bulgareşti în oţet. Ardei aceştia delicioşi merg de minune alături de ciorbe, varză călită sau cu sarmale.

Ingrediente

– 1,5 kg ardei bulgăreşti
– 1 litru oţet de vin alb
– 2,100 Litri apă
– 2 linguri cu vârf sare de murături grunjoasă
– câteva crenguţe de cimbru
– caţivia căţei de usturoi
– boabe de piper
– 2 linguri rase de zahăr( pentru cine doreşte)
– 4-5 frunze de dafin
– boabe de muştar( cine doreşte)

Mod de preparare:

Se spală bine ardei şi de aşează în borcan.

Se curaţă usturoiul şi se tale felii. Se pune în borcan printre ardei. Cimbrul se pune tot printre ardei. Separat, într-o cratiţă se pune la fiert apă împreună cu sarea, oţetul, zahărul, frunzele de dafin, piperul boabe şi frunzele de dafin. Când începe să fiarbă se dă jos de pe foc şi se lasă să se răcească puţin.

Când e la temperatura optimă se toarnă peste ardei, se capsează borcanul, se înveleşte într-o pătură groasă şi se lasă să se răcească treptat. Când s-a răcit complet se poate depozita în cămară. Tot la această reţeta se pot folosi ingredientele de mai sus fără să se fiarbă. Se amestecă apă cu oţetul, sarea, zahărul şi celelalte condimente până se topeşte sarea şi zahărul şi se toarnă peste ardei.

Sursa: andreilaslau.ro

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL