Coronavirus - România: 108690 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Arată delicios, dar sunt dezgustătoare. Ce ingrediente scârboase conţin dulciurile din comerţ?

Thursday, 21 April 2016, 16:50 Sursă: REALITATEA.NET

Glazura prăjiturilor, jeleul, umplutura bomboanelor sau aromele folosite la fabricarea ţigărilor pot conţine substanţe la care consumatorii nici nu se aşteaptă.

Producătorii au reuşit să transforme cele mai scârboase ingrediente în detalii apetisante. Etichetele nu sunt nici ele de mare ajutor, denumirile fiind generice.

Substanţa care face jeleul apetisant şi care se regăseşte în majoritatea produselor cu gelatină este, de fapt, un produs derivat din colagen, proteină extrasă din pielea animală.

Gelatina folosită pentru deserturi conţine, în mare parte, piele de porc, spune medicul specialist Andrew Milkowsi, de la Universitatea din Wisconsin.

“Acidul hialuronic, folosit în anumite produse cosmetice se extrage din creastă de cocoş”, explică specialistul în nutriţie Luiza Pîrvu. Dulciuri cu secreţii de insecte

Iubitorii de dulciuri ar putea să se lase rapid de ele după ce vor afla ce conţin de fapt jeleurile şi sucurile.

Aspectul lucios al bomboanelor cu jeleu este dat de o substanţă derivată din secreţiile unei insecte originare din Thailanda. Aceeaşi substanţă este folosită în popcornul cu caramel şi în mai toate dulciurile cu glazură lucioasă.

Aromele naturale de fructe ar putea să conţină castoreum, un ingredient des întâlnit în ţigările aromate, bomboane, sucuri, dar şi în anumite deserturi.

Substanţa provine din glandele perianale ale castorului, localizate în apropierea anusului. Pe etichete, acest ingredient este însă denumit aromă naturală.

Sursa: doctorulzilei.ro


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL