Coronavirus - România: 229040 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Arafat: Sistemul de avertizare în timp real pe telefonul mobil va funcționa din ianuarie

Saturday, 30 December 2017, 23:26 Sursă: REALITATEA.NET

Oficialul a apreciat că sistemul va fi funcțional cel mai devreme în luna ianuarie, dar el nu va funcționa pe toate telefoanele.

”Sistemul RO-ALERT a fost recepționat și semnat. Suntem în faza de implementare. Depindem de terminalele telefonice, care de la fabrică au activată capabilitatea de a primi mesajele și sunt terminale care nu au această facilitate activată”, a explicat Raed Arafat.

”Trebuie să reușim să activăm această capabilitate la terminalele care nu o au activată. Acum lucrăm cu ANCOM-ul să ne asigurăm că următoarele telefoane care intră în România să fie compatibile”, a mai spus Arafat.

Șeful DSU a preciza că sistemul nu va fi folosit decât pentru situații foarte grave. 

Sistemul de avertizare a populației în situații de urgență ”RO-ALERT” va fi implementat pe teritoriul României în scopul prevenirii pierderii de vieți omenești ca urmare a fenomenelor meteorologice și hidrologice periculoase, potrivit Guvernului.

Sistemul ”RO-ALERT” are o serie de avantaje:

- Transmiterea unor mesaje de avertizare adaptate evenimentului iminent prin intermediul rețelelor operatorilor de telefonie mobilă;
- Transmiterea rapidă a mesajelor către toți utilizatorii aflați în arealul amenințat chiar în condiții de congestie a rețelelor operatorilor de telefonie mobilă;
- Afișarea instantanee a mesajelor pe ecranul terminalului mobil fără a fi necesară vreo intervenție a utilizatorului;
- Repetarea ciclică a mesajelor de alertare la intervale de timp configurabile;
- Receptarea mesajelor de avertizare și de către terminalele aflate în roaming;
- Acuratețea mesajelor de avertizare, formulate doar pe baza informațiilor furnizate de surse autorizate.

Ambulanțe noi

Raed Arafat a mai anunțat că în 2018, sistemul de medicină de urgență s-ar putea dota cu 800 de mașini noi. Există însă o condiție. 

”Ambulanțele sunt o problemă de care s-a știut, acum e în curs de rezolvare. Am avut un program de suplimentare multianual pe care nu am reușit să îl implementăm din cauza unui factor uman. Licitația e în curs, sper să nu avem acest sport al contestării licitațiilor pe care îl avem de fiecare dată. E posibil să ajungem anul viitor să ne dotăm cu vreo 800 de mașini”, a explicat Arafat.

 

Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL