Coronavirus - România: 241339 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Arafat: Care e problema că i-a găsit localnicul care știa zona mai bine înaintea pompierului?

Wednesday, 09 March 2016, 21:56 Sursă: REALITATEA.NET

Întrebat de tragediile de pe Lacul Siutghiol și din Munții Apuseni, Arafat a ținut să sublinieze că nu sunt situații similare cu cea de la Clubul Colectiv, din 30 octombrie 2015.

"Siutghiol era un accident în care erau implicate patru persoane, nu era un accident de 200 de persoane. Comparați merele cu perele. Era atunci iarnă și erau ambarcațiunile care se folosesc vara, nu mai erau acolo. Acolo s-au făcut lecțiile. Era altă situație. Nu comparați Siutghiol cu această situație. La Siutghiol coordonarea a fost ok ca să intervină. A fost o situație care a fost foarte deosebită pentru că era căzut în mijlocul unui lac, elicoterul. Normal că trebuia intervenit cu scafandri.

În Apuseni vă spun așa: care era problema Apuseniului? Care e problema să gasească localnicul, care știe zona mai bine, înaintea pompierului? I-au alertat pompierii. Este procedura: când se întâmplă ceva într-o zonă, prima procedură a pompierilor este să-i spună în zona respectivă, în toate unitățile: 'atenție, avem o situație. Vă rog mobilizați-vă!'. Primarul are rolul să se mobilizeze. Este parte din sistemul de intervenție. La Apuseni, intervenția a fost o intervenție într-un timp în limita adecvată pentru situația respectivă", a declarat Arafat.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL